Louis Vannueten
06/09/2014 21:22
20/03/2023 10:54
2 min

Christoph Sandmann won vandaag de drukbezochte marathon in Caen. De Duitse kampioen komt hiermee individueel op de vijfde plaats in het tussen klassement waarin Boyd Exell nu de leiding neemt. De Belgische menners reden een sterke marathon en komen met het team in de top vijf.

In de marathon is Sandmann altijd succesvol, tijdens de WEG in Rome 1998 won hij eveneens dit onderdeel. Zijn dochter Anna, die ook succesvol deel neemt aan de internationale tweespan sport, was vandaag navigator op de marathonwagen bij haar vader. Sandmann won vorige maand de marathon tijdens de CAI3* in Riesenbeck, zijn paarden zijn in topvorm. "In de eerste hindernis kende ik een klein probleem en reed een poort voorbij wat mij wel enige seconden kostte. Daarna verliep alles probleemloos, mijn paarden waren goed fit en zetten zich volledig in. Voor aanvang van de marathon dacht ik dat het eenvoudige hindernissen zouden zijn maar in de praktijk bleken ze niet zo simpel. De bodem was super goed te rijden, mijn wagen bleef goed stabiel en schoof maar één keer weg."

De bodem van het B-traject en de hindernissen bestond uit gravel, fijne grind, die zich gedroeg als een stabiele en veilige ondergrond. Na elke deelnemer verzorgde het pistepersoneel snel en vakkundig dat de hindernis er voor de volgende menner weer vlak en netjes bij lag, een groot voordeel in vergelijking met een grasbodem al oogt gravel niet zo "natuurlijk".

Edouard Simonet en Glenn Geerts leverden vandaag een goede bijdrage aan het klassement van het team. Met een verschil van minder dan een half punt eindigden ze op plaatsen 10 en 11. Ook Gert Schrijvers reed een vlotte en foutloze marathon met plaats 21 als resultaat.

In het tussen klassement komt Edouard Simonet nu met het beste Belgische resultaat op plaats 12, collega's Schrijvers en Geerts volgen op plaatsen 14 en 15.

Morgen, vanaf 08:00 uur wordt de vaardigheid verreden, altijd een spannend en verrassend onderdeel.