Zussen van Zanotelli’s CSI5* GP winner in Stal-optimus.auction
Peter Van den Bulck
04/10/2023 09:18
04/10/2023 09:29
5 min

Zussen van Zanotelli’s CSI5* GP winner in Stal-optimus.auction

Een volle zus van Like a Diamond, samen met merrieveulens van Ermitage Kalone en Cardento,, zijn slechts enkele van de blikvangers in de jaarlijkse veiling van Optimus.

De collectie

sister of “Like a Diamond”
Like a Diamond won de GP CSI5* van Parijs, werd tweede in Samorin en derde in Rome. Haar zus, Fortuna Optima, wordt aangeboden in de veiling. Ze is een dochter van Foncetti vd Heffinck, de 9-jarige zoon van For Pleasure, bereden door Europees kampioen YR Thibault Spits.

Fortuna Optima,zuster van “Like a Diamond”

De moeder van Fortuna Optima, Cacacha vh Schaeck, presteerde op 160-niveau met een junior ruiter. Haar broer, H5 just the music, was 3de in GP CSI5* van Calgary en La Baule.De tweede moeder won op 160-niveau en is de zus van E-Muze YEK 160. De derde moeder is de zus van Funky Music 160, Quartz-Musik 160 en Krapuul 160.

 

de volle zuster “Like a Diamond”
De volle zus van 'Like a Diamond' is het eerste embryo van de collectie. Daarnaast worden ook twee halfzussen geveild, een Ermitage Kalone- en een Cardento dochter.                     

volle zuster van  “Like a diamond”  in de embryo collectie

 

zuster van CSIO5* NC winnaar Cristel

Elodie Optima is een zus van Cristel, de Grand Prix-merrie die een CSIO5* Nations Cup-overwinning behaalde met Niels Bruynseels en talloze klasseringen in CSI5* met Jérôme Guéry

zuster van CSIO5* NC winnaar Cristel, Elodie Optima
 

broer van CSIO5* NC winnaar Cristel
Cristel is ook een zus van het prachtige hengstveulen Chaplin Optimus, een zoon van Chacco Blue.  

       

broer van CSIO5* winnaar Cristel, Chaplin Optimus (Chacco Blue x Cento)

 

embryo van CSIO5* winnaar Cristel en Excelsior Optimus
Van Cristel zelf wordt een embryo aangeboden. De vader, Excelsior Optimus, is een zeer getalenteerde 3-jarige BWP-goedgekeurde hengst met een droompedigree. Hij is een zoon van Ermitage Kalone uit de reeds eerder vermelde topmerrie Cacacha vh Schaeck.

Een kleindochter en een kleinzoon van Cristel zitten ook in de veilingcollectie.

 

Emerald x zuster Vagabond de la Pomme
Elektra Optima is een geweldig merrieveulen uit de zus van Vagabond de la Pomme. De moeder gaf al een 160, een 155 en drie 145-paarden. Haar 6-jarige zoon, Unstoppable de la Pomme, is goedgekeurd voor Zangersheide en Holstein.
Topruiters geloven in deze merrie. Niels Bruynseels, Jordy van Massenhove en Vincent Lambrecht hebben elk een volle broer van Elektra gekocht. Bekijk in de collectie zeker ook naar de ruime bewegingen en de sprong van Edison Optimus, eveneens een broer van Electra.