Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/08/2017 14:52 - Algemeen

BK Gesves: Finalisten 5- en 6-jarigen

Zowel de 5-jarige als de 6-jarige paarden werkten zaterdag in Gesves hun 2de kwalificatie van het BK af. Opvallend is dat zowel bij de 5-jarigen als bij de 6-jarigen er 56 paarden zich wisten te kwalificeren voor de finales, die morgen gesprongen worden.

 

5-jarigen

 

Wat de gekeurde hengsten betreft wist zich de BWP-gekeurde Mugano van Klapscheut te selecteren onder het zadel van Geert Van Rossem. Mugano, die tijdens de BWP Top Stallion Auction in 2015 verkocht werd voor maar liefst €78.000, is een zoon van Ugano Sitte uit de merrie Iliana van Klapscheut (Lord Z). Deze Iliana van Klapscheut is dan weer een halfzus van Goriana van Klapscheut, die momenteel internationaal springt onder het zadel van de Spaanse amazone Pilar Lucrecia Cordon.

Ook de AES-gekeurde hengsten Mr. Idol S en Crush Second Life Z, beiden in eigendom van Starhorses en onder het zadel van Thierry Goffinet, wisten een finaleticket te bemachtigen. Mr. Idol S is een zoon van Plot Blue uit de moeder Idole (Darco), die de volle zus is van de hengst Winningmood Van De Arenberg.

Crush Second Life Z is dan weer gefokt door Thierry Hendrikx uit Paal en is een zoon van Chellano Z uit de merrie Tamara (VDL Groep No Limit).

Ook Virginie Thonon, de winnares van vorig jaar, is er dit jaar weer bij. Zij rijdt de hengst Dark Moon De Greenbay Z, een zoon van Diarado.

Nog een van de geselecteerden is Monet Vd Begijnakker onder Walter Lelie. Monet Vd Begijnakker is een BWP-gefokte hengst van Kannan uit de merrie Voyelle Vd Begijnakker (Palestro Vd Begijnakker). Deze Voyelle is tevens de moeder van H&M Challenge Vd Begijnakker, die gisteren in Valkenswaard nog een 1.45m rubriek wist te winnen onder Olivier Philippaerts.

Kurt De Clercq en Jan Van Dyck, die beiden al 3 paarden foutloos door de 1ste kwalificatie loodsten, wisten al hun paarden te selecteren voor de finale en ook.

Guy Beyers, Valentijd De Bock, Walter Lelie, Gauthier Mercenier en Neal Vanderwegen wisten dan weer 2 paarden te kwalificeren voor de finale.

Klik Hier voor de startlijst finale 5-jarigen.

6-jarigen

 

Een eerste vaststelling is dat de top van het BK 5-jarigen van vorig jaar ook dit jaar in de finale staat bij 6-jarigen. Zowel Virginie Thonon met de SBS-gekeurde Fidelgo Du Houssoit (Button Sitte), vorig jaar goed voor goud, als de twee nummers 3 van vorig jaar, Lyon Van Hof Ter Boone (Calvaro) onder Tom Verduyn en Arka De La Hart Z (Arko III) onder Sarah Toussaint zijn er opnieuw bij.

Een tweede vaststelling is dat de AES-gekeurde hengsten uitstekend blijven presteren met maar liefst 6 hengsten in de finale. Het gaat onder andere om L'Hermes De Muze (Elvis Ter Putte) onder Karline De Brabander, Gino – H (Calvino Z) onder Walter Lelie, Largo (Kannan) onder Taeymans Mauron en Lancelot Ter Linden (Thunder Van De Zuuthoeve) onder Van Dyck Jan. Ook de hengsten Lexus V (Clinton) en Landiamo S (Andiamo), beiden in eigendom van Starhorses en beiden onder het zadel van Thierry Goffinet zijn er bij.
Ook de BWP-gekeurde hengsten Le Blue Diamond v’t Ruytershof (Diamant de Semilly) onder Jan Vermeiren en Le Diamant Horta (Diamant de Semilly) onder opnieuw Walter Lelie wisten beide kwalificaties zonder fout af te werken.
Lady D Van ’t Roosakker (Echo Van ’t Spieveld) onder Dieter Laheyne is ook een van de finalisten. Deze Lady D is de volle zus van Kaprice Van ’t Roosakker, die vorig jaar goud won bij de 6-jarigen onder diezelfde Dieter Laheyne.

Klik Hier voor de startlijst finale 6-jarigen.

TAGS   |   DIETER LAHEYNE   |   GEERT VAN ROSSEM   |   THIERRY GOFFINET   |   VIRGINIE THONON   |   WALTER LELIE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions