Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/09/2017 17:03 - Jumping

GCT Rome: Zanotelli is de snelste!

Na de CSI2* ging gisterenmiddag in Rome ook de 14de manche van de Longines Global Champions Tour van start. Geen Belgen aan de start in deze manche, zij werken in Lanaken het Belgisch Kampioenschap voor Senioren af. Om 15.00u stond de 1ste ronde van Global Champions League op het programma, een barema A met barrage over een hoogte van 1.50m-1.55m.

 

57 combinaties verschenen er in de ring, 7 van hen wisten alle balken in de lepels te houden en zich zo plaatsen voor de barrage. In die barrage stond er weer geen maat op het Braziliaanse talent Marlon Modolo Zanotelli. Hij finishte met de 10-jarige Celena VDL (Mr. Blue), met wie hij in Valkenswaard ook al een proef won, in een tijd van 37.86 seconden en was zo ruim 1.5 seconde sneller dan de Nederlander Leopold van Asten en zijn VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue). Die kwamen door de finish in 39.46 seconden en moesten zo genoegen nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor de Fransman Julien Epaillard en de SF-gefokte Usual Suspect d’Auge (Jarnac). Zij kwamen aan de finish in 38.76 seconden, maar kregen onderweg af te rekenen met een springfout. De Duitser Marcus Ehning werd 4de met de Westfaals gekeurde Comme Il Faut (Cornet Obolensky). Ook hij kreeg een fout in de barrage kwam door de chrono 39.13 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Oostenrijker Max Kühner. Hij kreeg een springfout met de 10-jarige Chardonnay 79 (Clarimo) in een tijd van 39.97 seconden.

 

Teams

 

Wat de teamcompetitie betreft was de overwinning voor het Valkenswaard United van Marcus Ehning en Alberto Zorzi. Zij waren het enige duo die beiden een foutloze basisomloop wisten te noteren. Ehning kwam met zijn Comme Il Faut in het basisparcours binnen in 78.44 seconden, Zorzi met zijn Fair Light Van ’T Heike (Vigo d’Arsouilles) in 79.47 seconden, goed voor een totaal van 157.91 seconden. De 2de plaats was voor de St. Tropez Pirates bestaande uit Julien Epaillard met Usual Suspect d’Auge en Simon Delestre met Chesall Zimequest (Casall ASK). Epaillard bleef foutloos in 78.90 seconden, Delestre kreeg een springfout in een tijd van 78.19 seconden. Een totaal van 4 strafpunten in 157.09 was het totaalresultaat. De 3de plaats tenslotte was voor de London Knights met Emily Moffitt en Hilfiger van de Olmenhoeve (Dulf van den Bisschop) en Ben Maher met Don Vito (Quaprice Z). Ze behaalden een totaalscore van 4 strafpunten in 159.23 seconden. 

TAGS   |   JULIEN EPAILLARD   |   LEOPOLD VAN ASTEN   |   MARCUS EHNING   |   MARLON ZANOTELLI   |   MAX KüHNER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions