Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/08/2017 15:14 - Jumping

CSI3* Tetouan: Belgen in vorm

Ook in de CSI3* rubrieken bleven onze landgenoten het gisteren goed doen in het Marokkaanse Tetouan. Zo wisten Gaetan Decroix met en Jérôme Guery zich gisterenavond te plaatsen voor de 2de ronde in de afsluitende 1.45m rubriek met winning round. Guery hield het in de 1ste ronde foutloos met zijn 8-jarige hengst Jupiter VG (Pommeau Du Heup – F: Alois Van Gorp), met wie hij in Lanaken nog de Sires Of The World wist te winnen. Ook Decroix en Quel Home De Hus (Quidam De Rêvel – F: Andreas Kosicki) wisten het aanvankelijk foutloos te houden, maar zij kregen wel 2 puntjes tijd aangerekend. De top 10 stootte door naar de 2de ronde en aangezien er maar 7 foutlozen waren mocht ook Decroix door. In die 2de ronde kregen Decroix en Quel Home opnieuw 2 strafpunten voor tijd aangerekend wat hem uiteindelijk een 6de plaats zou opleveren. Guery deed een goede poging en kwam aan de meet in 46.34 seconden, helaas sprong Jupiter onderweg een balk uit de lepels wat zorgde voor een 7de plaats. De overwinning was voor de 3de dag op rij voor de Italiaan Emanuele Gaudiano en de 8-jarige merrie Carlotta 232 (Chaccomo – F: Gestüt Lewitz). Hij finishte in 44.54 seconden en was zo bijna 2 seconden sneller dan de Ibrahim Hani Bisharat ende 9-jarige Oldenburger Chactino (Chacco-Blue). De 3de plaats was voor Abdullah Alsharbatly. Hij reed zijn SF-gefokte Red Star D’Argent (Quick Star – Lionel Saivres) naar een chronotijd van 46.57 seconden. De top 5 werd vervolledigd door de Zwitserse Jessy Putallaz met Vancour IV (Cento) en de Italiaan Matteo Zamana met EH Querry (Quidams Rubin).

 

In de 1.40m rubriek die hieraan vooraf ging was er dan weer een 9de plaats voor Jérôme Guery en de 8-jarige Vingtcoeurs Du Chalet (Toulon – F: Claude Pergent). Hij kwam in de 2de fase door de chrono in een tijd van 29.59 seconden. Ook hier ging de winst naar de Emanuele Gaudiano, ditmaal met Quinn Van De Heffinck (For Pleasure – F: Friedrich Niemeyer). Hij klokte af op 27.44 seconden en was daarmee 24 honderdsten van een seconde sneller dan Ahmad Saber Hamcho en de Oldenburger Quintus 81 (Quick Star – F: Bruno Benner). De top 3 werd vervolledigd de Zwitserse amazone Nadja Peter Steiner. Zij kwam met haar 12-jarige Cayena (Casall ASK – F: Timm Peters) aan de meet in 28.05 seconden en bleef zo de Fransman Romain Lavigne met Thylane De Vernay (Diamant de Semilly – F: Jean-Paul Lappe) voor. De Zwitser Pius Schwizer werd nog 5de met de Zangersheide-gefokte Chidame Z (Chippendale Z – F: Stoeterij Zangersheide).

 

In de 1.35m rubriek tenslotte was er een 5de plaats voor Dominique Hendrickx en de KWPN-gefokte Carly (Tangelo Van De Zuuthoeve). Hij reed in deze barema A rechtstreeks op tijd een nette ronde en haalde de eindmeet in 75.77 seconden wat resulteerde in een strafpuntje voor tijd. De winst ging naar Frankrijk met de Nicolas Deseuzes en Razzia Des Sables (Zandor Z – F: Noemie & Martine Chanclud). Zij finishten in 57.98 seconden en hielden daarmee Emanuele Gaudiano van de overwinning. Die kwam met Einstein (Clinton – F: W.H. Boltjes) aan de meet in 59.18 seconden en moest dus tevreden zijn met de 2de plaats. De Marokkaan Abdelkebir Ouaddar parkeerde zijn BWP-gefokte Istanbull V.H. Ooievaarshof (Casall ASK – F: Gilbert & Jan Gheeraert) dan weer op de 3de plaats. Hij zette de klok stil op 60.69 seconden en bleef zo zijn landgenoot Zacaria Boubouh met Caruso (Contendro I – F: Lothar Steuer) ruim voor. Virginie Thonon werd nog 10de met haar 7-jarige Koquette (Gladstone – F: Brigitte Stroobants). 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions