Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.



Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.




Inloggen

Onthoud mij
13/01/2018 17:10 - Jumping

CSIAm Basel: Ignace Philips in bloedvorm!

Onze landgenoot Ignace Philips is in bloedvorm in de amateurrubrieken in het Zwitserse Basel! Nadat hij gisteren al winnaar werd van de 1.30m rubriek schreef hij vanmiddag ook een van de twee 1.35m rubrieken op zijn naam! In de barrage van de Prize of Vögtli Festhallenvermietungs AG finishte Philips met de 7-jarige Fouego de la Closiere (Nabab de Reve) in 40.87 seconden en was zo tevens de enige foutloze combinatie in de barrage! De 2de plaats was voor de Israëlische amazone Jacqueline Felber. Zij was met de 14-jarige Uriaco de l’Ancre (Darco) meer dan 5 seconden sneller dan Philips, maar kreeg onderweg af te rekenen met een springfout. De 3de plaats bleef in eigen land met Dominik Wiesner. Zij reed de 8-jarige Klazz (Ogano Sitte) naar een chronotijd van 38.72 met een onderweg een springfout en vervolledigde zo het podium. De 4de plaats was voor de Luxemburger Dominique Hartmann. Hij kreeg met de 11-jarige Badjahn Hero (Radco D Houtveld) 2 springfouten in de barrage en sloot zo het rijtje van 4 barragisten. De top 5 werd vervolledigd door de Zwitser Félix Schwitzer. Hij kreeg met de 10-jarige Pascaya S (Perigueux) een springfout in de basisomloop, maar veroverde na een snelle ronde toch nog een plaatsje in de top van het klassement.

 

Ook in de andere 1.35m rubriek was het bijna prijs voor Ignace Philips. Hij klokte met de 8-jarige Carla Colesta (Colestus) af in 39.09 seconden en greep zo nipt naast de overwinning… Die was voor de Duitse amazone Saskia Kobe. Zij kwam met de 13-jarige Mas Que Nada (Quadrigo) aan de meet in 39.07 seconden en was zo dus amper 2 honderdsten van een seconden sneller dan Philips. De 3de plaats ging hier naar de Zwitser Stefan Meierhans met de 8-jarige Alinca de Etang (Grenat De Grez). Zij wisten de klok stil te zetten op 39.21 seconden en waren zo net iets sneller dan hun landgenoot Felix Graf. Die bezette met de 8-jarige ALesia de la Cense (Diamant de Semilly) de 4de plaats na een chronotijd van 39.65 seconden. Met een finishtijd van 41.71 seconden was de 5de plaats nog voor de Duitse amazone Pia Reich. Zij kon rekenen op de 8-jarige Portofino (Lord Pezi).

 

TAGS   |   IGNACE PHILIPS   |   SASKIA KOBE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions