Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/05/2018 22:31 - Algemeen

Papillon Z op wedstrijdpensioen!

Onze landgenoot Jérôme Guery laat via zijn facebookpagina weten dat hij en de familie Woitrin besloten hebben om de inmiddels 16-jarige Papillon Z op wedstrijdpensioen te laten gaan.

 

Papillon Z, een zoon van Perhaps Van Het Molenvondel uit een Cassini I moeder, heeft een palmares om U tegen te zeggen! Van de 332 officiële uitslagen bij de FEI was hij maar liefst 113 keer geklasseerd in de top 10!

 

Papillon debuteerde in 2010 op internationaal niveau onder het zadel van Rik Hemeryck. Later zouden ook Gregory Wathelet en Damien Plume een tijdje in het zadel zitten van de schimmelhengst. De grootste successen behaalde Papillon echter onder het zadel van Guery. Zo wonnen ze onder andere in 2015 zowel de CSI5* GP van Lummen als die van Knokke. Ook maakten ze in datzelfde jaar deel uit van het Belgische team dat de landenwedstijd van Sopot wist te winnen.

 

Guery: “Papillon wist me mijn eerste CSI5* GP te laten winnen, me in de top 30 van de wereld te krijgen en we wisten ons te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio. Papillon is een paard dat een heel bijzondere plaats heeft in mijn carrière, maar ook in het hart van iedereen die ermee gewerkt heeft. Daarom zijn we allemaal heel blij dat hij zijn oude dag mag beleven in onze stallen en in onze weiden… Langs de piste waarin hij zo vaak getraind is en de weiden waar onze jonge hoop groeit.”

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions