Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/07/2018 23:25 - Jumping

LGCL Chantilly: Devos en Philippaerts scoren

In het Franse Chantilly werd vanmiddag de eerste ronde van de Longines Global Champions League gesprongen. Daarin was het de Duitser Marcus Ehning die het individuele klassement op zijn naam wist te schrijven. Samen met de 13-jarige hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky) zette hij een chronotijd van 66.23 seconden op het scorebord en wist zo de concurrentie te verschalken.

 

De Portugese topamazone Luciana Diniz legde beslag op de 2de plaats. Zij reed de 10-jarige Camargo (Canturo) door de eindmeet in 66.37 seconden en kwam zo 14 honderdsten van een seconde tekort om Ehning van de troon te stoten. Ook de Brit Ben Maher wist zich te verzekeren van de laatste plaats op het podium. Hij klokte met zijn 9-jarige Winning Good (Winningmood Van De Arenberg) af in 67.53 seconden en werd zo 3de. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli haalde het podium dan weer net niet... Zanotelli, die eerder op de dag ook al 2de werd in de 1.45m openingsrubriek, finishte met zijn 13-jarige Rock’n Roll Semilly (Diamant de Semilly) in 69.51 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. Zijn landgenoot Yuri Mansur sloot op plaats 5 dan weer de top van het klassement af. Hij kruiste de meet in 70.28 seconden en deed dat met de 10-jarige Ibelle van de Grote Haart (Verdi TN).

 

Voor ons land waren het Pieter Devos en Nicola Philippaerts die voor de klasseringen wisten te zorgen. Devos werd 8ste met de 12-jarige Gin D (Clinton) terwijl Philippaerts op de 9de plaats strandde met de 10-jarige H&M Chilli Willi (Casall).

 

Longines Global Champions League

 

In het klassement van de Longines Global Champions League zijn het de London Knights van Nicola Philippaerts en Ben Maher die de leiding nemen na deze eerste ronde. Zij bleven dus beiden foutloos en behaalden een totaaltijd van 140.52 seconden. Het Valkenswaard United van Alberto Zorzi en Marcus Ehning staat dan voorlopig weer op de 2de plaats. Ook zij bleven beiden foutloos en behaalden een teamtijd van 140.90 seconden.  De Miami Celtics van Jessica Springsteen en Denis Lynch volgen dan weer op de 3de plaats. Zij hadden er samen 148.32 seconden voor nodig om hun parcoursen foutloos af te leggen.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   LUCIANA DINIZ   |   MARCUS EHNING   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions