Goud voor Stef Bossaerts en Mr. Jones bij 6j
15/08/2018 15:40
18/03/2023 08:50
2 min

Spanning alom zonet in de finale voor de 6-jarigen paarden op het Belgisch Kampioenschap in Gesves! 17 van de 66 combinaties slaagden erin om in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin begonnen de zenuwen bij veel deelnemers parten te spelen en uiteindelijk slaagden er maar 4 deelnemers om het ook in die barrage opnieuw foutloos te houden.

De snelste van dat gezelschap werd Stef Bossaerts met de BWP-gefokte ruin Mr. Jones (I’m Special de Muze – F: Tim Van Brandt). Zij snelden in de barrage naar een finishtijd van 42.46 seconden en mogen zich zo de nieuwe Belgische Kampioen noemen! De 2de plaats ging naar Bertrand Genin en de Holsteiner merrie Erle (Diarado – F: Jürgen Block), die ook in het eindklassement van de klassieke cyclus al 9de werden. Zij kwamen aan de meet in 42.80 seconden en moesten zo tevreden zijn met zilver. Na een chronotijd van 43.96 seconden was het brons voor Guy Beyers. Hij kon hiervoor rekenen op de BWP-gekeurde hengst Mithras de Regor (Elvis Ter Putte – F: Familie Veldeman), met wie hij afgelopen winter nog eindwinnaar werd van de PAVO Hengstencompetitie en met wie hij ook in de cyclus wist te schitteren.

Net naast het podium strandde Nick Bossaerts met de Zangersheide-gefokte Hedjaz Dk Z (Hooch Dk – F: Stal De Krochten). Zij stopten als 8ste combinatie in de barrage de klok op 46.36 seconden en waren zo de eerste foutlozen. De 5de plaats tenslotte was voor Arnaud Gaublomme. Die kwam met de BWP-gefokte merrie Mara VD Bisschop (Elvis Ter Putte – F: Tom De Craene) als allerlaatste in de ring en zorgde in 41.96 seconden ook voor een snellere barragerit. Helaas zorgde een springfout op de laatste hindernis ervoor dat hij genoegen moest nemen met de 5de plaats.

Klik hier voor de uitslag en de foto's vind je op paardenfotograaf.be.