Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/08/2018 22:27 - Jumping

CSI4* Valence: Mathy Jr. in de prijzen!

François Mathy Jr. en Gudrun Patteet verdedigen deze week de Belgische driekleur op het viersterrenconcours van Valence in Frankrijk. Beide landgenoten gingen goed van start en wisten zich in de vooravond te plaatsen voor de barrage in de 1.50m hoofdrubriek. Daarin kreeg Mathy Jr. met zijn 10-jarige Uno de la Roque (Numero Uno) echter een springfout en strandde zo op de 11de plaats. Sea Coast Pebbles (Picasso) van Gudrun Patteet ging zelfs 2 keer in de fout, waardoor de Oost-Vlaamse amazone net buiten de prijzen viel.

 

Het was de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die als snelste over de eindmeet kwam. Hij zette met zijn 10-jarige Ulhane de Conde (Jarnac) de tijd stil op 39.65 seconden en was zo beduidend sneller dan de concurrentie. Hij werd gevolgd door een trio Franssen met op kop Olivier Robert. Die kruiste met de 14-jarige Eros (Querlybet Hero) de meet in 42.24 seconden en moest zo duidelijk zijn meerdere erkennen in de Colombiaan. De 2de Fransman in het rijtje van 3 was Jacques Helmlinger met de 11-jarige Tonic des Mets (Ogrion des Champs). Zij finishten in 42.91 seconden en vervolledigden zo het podium. Guillaume Batillat haalde het podium dan weer net niet... Hij kwam met de 9-jarige Vital Chance de la Roque (Diamant de Semilly) aan de meet in 43.65 seconden en was tevens de laatste foutloze barragist. De 5de plaats tenslotte ging naar de Brit Robert Whitaker met zijn inmiddels 15-jarige Catwalk IV (Colman). Whitaker zette in 41.80 seconden de 2de snelste tijd neer, maar kreeg helaas een springfout waardoor hij naar de 5de plaats zakte.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions