Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/08/2018 10:43 - Jumping

Wie wordt de nieuwe Belgisch Kampioen?

Met nog 12 dagen voor het Belgisch Kampioenschap kan er langzaamaan al een weddenschapje gedaan worden…

VLP maakte de ruiters bekend die een definitieve selectie voor het Belgisch Kampioenschap behaalden. Zoals voorzien in het Nationaal Reglement Jumping 2018, werden er 10 ruiters geselecteerd uit de ranking van de Grote Prijs Gold League wedstrijden. Daarnaast zijn er nog 30 ruiters uit de Belgische Handicapranking (dd 01-09-2017 tot 27-08-2018) geselecteerd waaronder ook alle ruiters die zich selecteerden via hun deelname aan een CSIO3* of meer.

Onder hen bevindt zich uiteraard ook de huidige Belgisch Kampioen: Nicola Philippaerts. Vorig jaar won hij nog goud met H&M Chilli Willi door als enige combinatie over vier omlopen geen enkele fout te noteren. Hun succes was geen verrassing: ze werden een week eerder nog vierde in de Grand Prix van Lausanne en zetten hun zegereeksen dit jaar moeiteloos voort… Zo goed zelfs dat ze de Belgische federatie zullen vertegenwoordigen op de World Equestrian Games in Tryon! Maar dat betekent niet dat Nicola niet aanwezig zal zijn in Lanaken: ‘Op zondagochtend zullen we naar Tryon vliegen, terwijl de finale van het Belgisch Kampioenschap op zaterdagmiddag voorzien is’, aldus Nicola. ‘Dat betekent dat ik dus zeker een kans wil wagen om mezelf op te volgen! Normaal zal ik hiervoor beroep doen op J’Adore van het Schaek, die we eind april kochten van James Peeters.’ Geen slechte keuze van Nicola, want sinds J’Adore (Vagabond de la Pomme - F: Perry De Winter) en Nicola een combinatie vormen sprongen ze al naar meerdere klasseringen, met onder andere een tweede plaats in de CSI3* 1m45 rubriek in Knokke, een vierde plaats in de CSIO5* 1m50 rubriek in Samorin en een vijfde plaats in de CSI2* 1m45 rubriek in Valkenswaard.

 

Een andere combinatie die we zeker bij de favorieten willen rekenen zijn Dominique Hendrickx en Kannabis van de Bucxtale… Zij wonnen afgelopen zondag nog schijnbaar moeiteloos de CSI3* Grand Prix van De Kraal International. De donkerbruine ruin is nog maar 8 jaar oud en voelt zich duidelijk goed op de Lanaakse bodem! Zo won hij in 2016 nog brons op het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden, toen nog onder het zadel van Thierry Goffinet.

 

Verdere pronostieken heeft u van ons te goed, want de inschrijvingen staan nog open tot 3 September! U hoort nog van ons…

De volledige lijst van geselecteerde combinaties vindt u hier.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions