Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/03/2018 16:51 - Algemeen

Geanimeerde veiling Hippochamp afgelopen

Dinsdagavond klokslag 20h opende veilingmeester Chris de Heer feestelijk de 2de online LIVE-veiling van Hippochamp. Waar de veiling vorige maand veraste met live audio ging het deze keer nog een paar stappen verder. Naast audio werd ook live beeld toegevoegd. Potentiële kopers en verkopers konden de veiling live volgen via Facebook, YouTube en de website van equinia.com. Tijdens de veiling kwamen er maar liefst 800 “ likes “ binnen via Facebook.
 
Het mag duidelijk zijn dat Hippochamp pionier wil blijven op gebied van online beleving.
 
De kopers vergaapten zich aanvankelijk wat aan het prachtige kijkstuk en leken niet helemaal bij de les. Langzamerhand kwam het bieden dan toch vlot op gang. Net als vorige maand was er ook nu weer veel buitenlandse interesse. Bieders uit Ireland, Colombia, USA, UK, Hongarije, Nederland Duitsland en Frankrijk gingen de strijd aan met de Belgische geïnteresseerden.

Sharmette vd Vlasrede was het duurst verkocht veulen. De merrie van D’Amerique van de Vlasrede Z x Lupicor verwisselde van eigenaar voor 9.500 euro. Het hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek TN x Landor S (Salvador-V) werd afgeslagen op 9.000 euro.

 
Ook in deze veiling zagen we opnieuw dat de sterkte van de moederstammen bepalend is. Dit in combinatie met de soms te hoge verwachtingen van de fokker zorgde dat er regelmatig een veulen geen koper vond tijdens de veiling. Hippochamp houdt vast aan deze transparantie en doet er alles aan om ook na de veiling de niet verkochte veulens van de hand te doen. Zo konden ook ditmaal alsnog een aantal veulens verkocht worden na de veiling.  Hippochamp laat trouwens ook toe dat er na de veiling nog een bod kan uitgebracht worden op de niet verkochte paarden via www.equinia.com.
 
De volgende online veiling zal plaatsvinden op dinsdag 6 november 2018. Dan komen een laatste reeks veulens, drachtige merries en embryo’s aan bod. Inschrijven voor deze veiling kan nog steeds via www.hippochamp.com.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions