Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/10/2018 07:20 - Jumping

CSIYH1* Lier: Thiry en Thirion in top 5

Voor aanvang van de afsluitende GP verschenen gisteren in het Azelhof de 7-jarige paarden nog in de ring voor hun finalerubriek. 10 van de 28 combinaties wisten daarin alle balken in de lepels te houden in de basisomloop en zich te plaatsen voor de barrage. De beste Belgische prestatie kwam van Kim Thiry met de SBS-gefokte Fausto (Dokkum de Rialfo – F: Annemie Clerinx). Zij hadden er 38.29 seconden voor nodig om hun barragerit af te leggen wat resulteerde in een 4de plaats. Ook Laurent Thirion wist zich nog juist te klasseren in de top 5 van het klassement. Hij klokte met de Zangersheide-gefokte Berline du Maillet Z (Berlin – F: Laurent Thirion & Delphine Mambour) af in 39.30 seconden.

 

De overwinning was voor de Italiaanse amazone Rafaele Valente. Die zat in het zadel van de Iers-gefokte Columbcille Gipsy (Toulon – F: Eamonn Murphy) en wist de klok te stoppen op 36.72 seconden. Het zilver was dan weer voor de Duitse amazone Justine Tebbel. Zij kruiste de meet in 37.06 seconden en kon daarvoor rekenen op de Oldenburg-gefokte La Una (Chacco Blue – F: Aloys Hinxlage). De 3de man op het podium was de Spanjaard Julio Arias, die rijdt voor de stal van Gilbert De Roock. Hij stuurde de SF-gefokte Best of Adriers (Ogano Sitte – F: Eric Chamouleau & Henry Brugier) naar een finishtijd van 38.25 seconden.

 

Voor ons land was er verder nog een 6de plaats voor Max Sebrechts met Lady Optima (Nabab de Reve – F: Optimus Agro), een 10de plaats voor Wilm Vermeir met Big Lord Carthago (Mylord Carthago – F: Antoon Leyn) en een 12de plaats voor Rik Hemeryck met Loupiac de Sclef (Ugano Sitte – F: Jean-Luc Loise).

 

TAGS   |   JULIO ARIAS   |   JUSTINE TEBBEL   |   KIM THIRY   |   LAURENT THIRION   |   RAFFAELE VALENTE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions