Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/10/2018 18:58 - Jumping

LGCL Doha: Jos Verlooy wint tweede ronde!

Onze landgenoten hebben vanmiddag opnieuw  van zich laten horen op de Longines Global Champions Tour van Doha! Jos Verlooy won er vanmiddag met zijn 10-jarige Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) het individuele klassement van de tweede ronde van de Global Champions League! In een tabel A rechtstreeks op tijd klokte hij af in 69.34 seconden en bleef zo als enige onder de grens van de 70 seconden.

 

Verlooy was echter niet de enige landgenoot die zich naar een klassering wist te rijden, ook Pieter Devos en Nicola Philippaerts behoorden tot de prijswinnaars! Devos kwam met zijn Espoir (Surcouf de Revel) over de eindmeet in 72.48 seconden en nestelde zich zo nog net in de top 5 van het klassement terwijl Philippaerts met zijn 10-jarige hengst Chilli Willi (Casall) 8ste werd na een chronotijd van 74.36 seconden.

 

Net na Jos Verlooy kwam de Duitser Ludger Beerbaum, die donderdag nog de eerste ronde wist te winnen! Beerbaum deed vandaag beroep op de 15-jarige Casello (Casall) en toverde een chronotijd van 70.25 seconden op het scorebord. Ook op het podium stond de Brit Ben Maher, die vooraf al verzekerd was van eindwinst. Hij kwam binnen in 70.33 seconden en kon daarvoor rekenen op de 9-jarige Explosion W (Chacco-Blue). De 4de plaats was nog voor de Fransman Julien Epaillard. Samen met de 9-jarige Virtuose Champeix (Rubins Des Bruyers) stopte hij de klok op 72.03 seconden.

 

Longines Global Champions League

Het teamklassement werd gewonnen door de London Knights van Nicola Philippaerts en Ben Maher. Zij wisten over de beide omlopen de 0 op het scorebord te houden en behaalden een totaaltijd van 144.69 seconden. De 2de plaats was voor de Miami Celtics van de Amerikaanse Jessica Springsteen en de Ier Michael Duffy. Zij wisten over de twee omlopen dan wel alle balken in de lepels te houden, maar verzamelde in totaal 2 strafpunten voor tijd. Het brons was voor de Rome Gladiators van de Italiaan Lorenzo De Luca en de Amerikaanse Laura Kraut. Zij behaalden 4 strafpunten en hadden hier 148.63 seconden voor nodig.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   JOS VERLOOY   |   LUDGER BEERBAUM   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions