Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/12/2018 23:00 - Jumping

Lorenzo De Luca houdt Belgen van de winst!

Na de opwarming van vanmorgen stond vanavond op Jumping Mechelen met de Prijs KBC Bank & Verzekering de eerste echte test op het programma. In deze 1.50m rubriek slaagden er maar liefst 15 van de 43 combinaties in om in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

Onder hen ook verschillende landgenoten, maar het was uiteindelijk de Italiaan Lorenzo de Luca die de eindlaureaat werd in deze Longines Rankingproef. Samen met de amper 8-jarige Evita van’t Zoggehof (Golden Hawk) zette hij een chronotijd van 33.56 seconden op het scorebord en wist daarmee onze landgenoten van de overwinning te houden.

 

Het was Christophe Vanderhasselt die op het moment dat de Luca in de ring verscheen aan de leiding stond. Vergezeld van zijn 10-jarige Identity Vitseroel (Air Jordan Z) had hij de klok weten te stoppen op 33.77 seconden, maar moest dus uiteindelijk toch het onderspit delven tegen de stalruiter van Stephan Conter. Ook de 3de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde Jos Verlooy met zijn eveneens 10-jarige Igor (Emerald Van ’t Ruytershof). Verlooy reed in de lijn van de tripple naar de sprong van KBC 5 galoppassen in plaats van 6 en leek op weg naar een zeer snelle tijd. Op de laatste lijn had hij echter iets teveel tijd nodig wat resulteerde in een finishtijd van 34.23 seconden.

 

Net naast het podium strandde de Portugese Kampioen Rodrigo Giesteira Almeida, die afgelopen zondag ook nog 3de werd in de CSI5* GP van London! Almeida, die gevestigd is in het Nederlandse Maasbree, kwam met de 12-jarige GC Ghopin’s Bushi (Contendro II) als 2de in de ring en wist met een foutloze ronde in 34.75 seconden de toon te zetten. De Colombiaan Dayro Arroyave nam de 5de plaats nog voor zijn rekening. Hij stuurde de 13-jarige hengst Alicante (Casall) naar een finishtijd van 34.89 seconden. Ook Niels Bruynseels, die gisterenavond nog de BMW Masters wist te winnen, hoorde opnieuw bij de barragisten. Hij hield het met zijn 8-jarige Kadaffi van Orti (Diamant de Semilly) ook foutloos, maar moest na zijn finishtijd van 38.18 seconden genoegen nemen met plaats 6.

 

Verder was er een 7de plaats voor Gregory Wathelet met Eldorado van het Vijverhof (Thunder Van De Zuuthoeve), een 8ste plaats voor Koen Vereecke met Jativia (Cardento VDL), een 9de plaats voor Wilm Vermeir met King Kong D’Avifauna (Beaulieu’s Think Big) en een 10de plaats voor Gilles Thomas met Ducati van Schuttershof (Kashmir Van Schuttershof).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions