Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/05/2019 10:10 - Algemeen

BWP VEILT TOP HENGSTEN UIT TOP MOEDERSTAMMEN

Blokkeer alvast 19 januari 2019 in jullie agenda want dan organiseert BWP in het hippisch centrum Azelhof (Aarschotsesteenweg 201 in 2500 Koningshooikt, Lier) de ‘BWP Top Stallion Auction’. Dit is een uitgelezen kans om er tophengsten uit top-bloedlijnen aan te kopen.

 

BWP behoort wereldwijd tot één van de topleveranciers van springpaarden van de bovenste plank. En dat is niet toevallig! Fokkers importeerden destijds het beste genetisch materiaal uit Nederland, Frankrijk en Duitsland en begonnen dit met kennis van zaken en op een intelligente manier te kruisen. Op die manier zijn ze erin geslaagd om bewezen prestatiestammen uit te bouwen. De bouwstenen voor succes. Dat BWP-paarden hoofdrollen (blijven) vertolken in de internationale springscène gaat niet onopgemerkt voorbij. In zoverre dat buitenlandse investeerders, sportstallen, hengstenhouders, ruiters en stamboeken nu naar België afzakken om er BWP’ers aan te kopen. Het is ooit anders geweest.

 

Wie tijdens de ‘BWP Top Stallion Auction’ investeert in een hengst, koopt absoluut geen kat in een zak. De hengsten hebben de eerste fase van de BWP-hengstenkeuring al met goed gevolg afgelegd, dit betekent dat ze voldoen aan de strenge eisen van het diergeneeskundig onderzoek. Maar is er nog meer: de hengsten moeten de tweede dag van de hengstenkeuring met goed gevolg passeren vooraleer ze effectief kunnen aantreden in de live-veiling. De hengsten die dan uit de boot vallen, krijgen nog de kans om van 19-21 januari 2019 online geveild te worden.

 

Voor deze editie van de ‘BWP Top Stallion Auction’ zijn er 31 hengsten aangemeld. De volledige collectie vindt u op de website van BWP, met inbegrip van video-opnames en supplementaire info over de moederlijnen. Indien u interesse heeft, kan u commercieel advies inwinnen bij Sven Bols (+32 495 551 405) en Tom Van De Vijver (+32 476 442 185). Voor vragen met betrekking tot de organisatie en administratie kan u terecht bij Lieve De Greeff op het mobiel nummer +32 497 538 982. Specifiek diergeneeskundig advies kan men ter plaatse op de hengstenkeuring krijgen, hetzij op 18 januari, hetzij op 19 januari, telkens op het veilingsecretariaat.

 

Enkele veilinghengsten

We kunnen in deze redactionele bijdrage uiteraard niet alle veilinghengsten de revue laten passeren, maar willen er toch graag enkele onder de schijnwerpers plaatsen met de focus op de moederlijnen. Wie bijvoorbeeld Quel Torreo T aankoopt, wordt de trotse eigenaar van een kleinzoon van Narcotique de Muze IV (v. Quidam de Revel). Narcotique presteerde zelf op internationaal 1m50-niveau en vormt een zeer stevige tak in de BWP-stam 34. Tot haar nageslacht behoren meerdere succesvolle internationale springpaarden zoals Jenson van ’t Meulenhof (5*, 1m60-niveau, Niels Bruynseels), Iron Lady van ’t Meulenhof (3-4*, Keith Shore) en Darcotique van ’t Meulenhof (3*, 1m50, Marjan De Wachter). Zij staat tevens te boek als moeder van enkele goedgekeurde dekhengsten, waaronder Denzel, Jenson en Iron Man van ’t Meulenhof.

 

De stalnaam ‘ter Putte’ is in de internationale springsport en fokkerij een begrip. Denken we in dit verband maar aan de BWP-elitehengst Elvis ter Putte (liep in 2012 al op 5*-niveau onder Karline De Brabander en sprong eind 2017 nog op 4*-niveau), de goedgekeurde dek- en sporthengst Favorit ASK (ex-Favorit ter Putte, presteert op internationaal 1m45-niveau onder Soren Moeller Rohde) en EIS Isaura (ex-Isaura ter Putte, 5*, 1m60-niveau, Cameron Hanley). Ze werden alle drie geboren uit de Darco-dochter Ukase ter Putte. Het is uitgerekend deze Ukase ter Putte die de grootmoeder is van de veilinghengst Quick-Star ter Putte. De internationale springcrack Skyhorse (ex-Happy Day ter Putte) die onder het zadel van Lillie Keenan deelneemt aan wereldbekerproeven, vijfsterrenwedstrijden en dergelijke behoort trouwens ook tot deze prestatiefamilie.

 

Dankzij Qualisto kan men het prestatiebloed van BWP-stam 78 op stal halen. Zijn moeder, Charlette, leverde reeds eerder Herodes (v. Chatman) die in 2013 kampioen bij de zesjarige springpaarden werd in Lummen, alsook Ponolette (v. Quint VH Maarlo) die tijdens de recentste BWP-fokkerijdag het vrij springen voor driejarigen op haar naam schreef. Uit deze stam werden al enkele hengsten goedgekeurd, zoals Charivari Biolley, Chacco Me Biolley en Ubergraaf D. Tot deze fokfamilie behoren tevens meerdere internationale Grand Prix-springpaarden, zoals Baggio (presteerde op 5*-niveau onder het zadel van Aniek Poels), Jenco DW (loopt op 3 en 4*-niveau, Jos Verlooy) en Blue Thunder (sprong op 5*-niveau). Verscheidene internationale dressuur- en eventingpaarden maken eveneens deel uit van deze veelzijdige stam.

 

De wijd vertakte Holsteinse stam 18a2 is eveneens vertegenwoordigd in de veilingcollectie, namelijk via Q-Mandor. Zijn moeder, Kyrah, is een halfzus van maar liefst vier internationale springcracks: Logo (v. Lavall, 5*, 1m60), Rarität 13 (v. Carnute, 5*, 1m60), Calore van de Helle (v. Casall, 5*, 1m60) en Zimona van de Helle (v. Crawford, 1m60-niveau). Lalique II, een halfzus van Kyrah, tekende voor het moederschap van enkele goedgekeurde hengsten, waaronder Colicchio en Casalito. In de moederlijnen van het lot veilinghengsten vinden we nog meerdere Holsteinse fokfamilies, o.a. stam 2666, 6879, 890 en 2004. Ook liefhebbers van Hannoveraanse stammen kunnen trouwens hun gading vinden in de collectie.

 

Quando van de Zandhoeve/de Moerhoeve/JW is een ander voorbeeld van focus op prestatiestammen. Zijn moederlijn bracht al tal van internationale toppers zoals Aertbreaker (sportnaam: BV Projects Edinburgh, 5*, Miguel Maron Kahwagi) en zijn volle broer Bamiro (Fabienne Daigneux-Lange, 1m60-niveau), Flyer (3*-4*, 1m50-niveau, Mario Stevens), Quapitola de Beaufour (4*, 1m60-niveau) en Sweet de Beaufour (presteerde onder de zadels van o.a. Daniel Deusser en Marlon Modolo Zanotelli op vijfsterren-niveau). Dit is slechts een kleine greep uit het royale aanbod van hengsten uit sterke moederlijnen. De rest kan u ontdekken op de website. Er is voor elk wat wils want naast BWP- en Duitse stammen worden ook hengsten aangeboden die voortkomen uit Franse en Nederlandse lijnen.

 

Kan u op 19 januari 2019 niet aanwezig zijn tijdens de veiling, dan biedt het BWP u de mogelijkheid om online mee te bieden. Mis deze kans niet en registreer u vooraf via bwp.weauction.nl/register. Heel belangrijk: u dient zich ‘vooraf’ te registeren. Neem geen risico’s en doe dit vandaag nog. Dankzij de ‘BWP Top Stallion Auction’ krijgt u live en online toegang toe het beste genetisch materiaal, geboren uit top-prestatiemerriestammen. Laat deze unieke opportuniteit niet onbenut en koop vandaag de sterren van morgen.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions