Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/12/2019 18:12 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Geurts en Steffen in top 5!

Voor aanvang van de 1.45m hoofdrubriek verschenen vanmiddag in Opglabbeek de 5- en 6-jarige paarden nog een laatste keer in de ring voor hun finale. 15 combinaties wisten daarin in de basisronde de 0 op het scorebord te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

De snelste in het rijtje barragisten werd de Nederlander Jelmer Hoekstra. Die stuurde zijn KWPN-gefokte I Have No Name (Durango VDL – F: De Radstake) naar een chronotijd van 32.91 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. Net als gisteren was de 2de plaats voor de Duitser Christian Kukuk, die rijdt voor de stal van Ludger Beergbaum. Kukuk kruiste met de Holstein-gefokte Chubakko (Connor 48 – F: Wolfgang Soehner) de meet in 34.66 seconden en moest zo dus weer het onderspit delven. De 3de plaats ging opnieuw naar onze Noorderburen dankzij Sjaak Sleiderink en zijn KWPN-gefokte Iron Man (I’M Special de Muze – F: R. Bosma-Bruggink B.L. Bosma). Zij wisten de klok te stoppen op 36.01 seconden en vervolledigden zo het podium.

 

De andere 2 plaatsen in de top 5 van het klassement bleven in eigen land en daarvoor zorgden de amazones Jessica Geurts en Rachel Steffen. Geurts zat in het zadel van de Zangersheide-gefokte Copa du Cache Pot Z (Cooper Van De Heffinck – F: Alex Geurts & Gino Van Bunder) en klokte af in 37.26 seconden. Steffen had er dan met de BWP-gefokte Nero C (Clarence C – F: Yeguada Campos) dan weer 42.09 seconden voor nodig om de omloop tot een goed einde te brengen.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Virginie Thonon met de SBS-gefokte Hermione (Dayton Sitte – F: Rene Dupont-Pottiez), de winnende combinatie van gisteren.

 

TAGS   |   CHRISTIAN KUKUK   |   JELMER HOEKSTRA   |   JESSICA GEURTS   |   RACHEL STEFFEN   |   SJAAK SLEIDERINK

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions