Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/02/2019 23:19 - Jumping

Clemens 9de in de Longines GP of Hong Kong!

Op de Longines Masters van Hong Kong was het orgelpunt van deze slotdag natuurlijk de Longines Grand Prix, een 1.60m rubriek over 2 rondes. De beste 12 combinaties uit de eerste ronde plaatsten zich voor een beslissende tweede ronde om dan onderling uit te maken wie met de hoofdprijs naar huis mocht.

 

Een van die 12 combinaties was onze landgenoot Pieter Clemens, die eerder op de dag nog net naast de winst greep in de 1.45m hoge speedclass. Clemens kreeg zowel in de eerste als in de tweede ronde een springfout met zijn 11-jarige Icarus (Querlybet Hero) en strandde uiteindelijk op een 9de plaats.

 

Met de Ierse ruiter Denis Lynch en de Fransman Simon Delestre slaagden er slechts 2 ruiters in om in beide rondes de 0 op het scorebord te houden! Lynch trok uiteindelijk aan het langste eind door in die tweede ronde zijn 12-jarige Chablis (Couleur Rubin) aan de eindmeet te brengen in een overtuigende 39.35 seconden. Delestre had er met zijn 11-jarige Uccelo de Will (Marlou des Etisses) 47.07 seconden voor nodig en moest zo duidelijk zijn meerdere erkennen in Lynch.

 

De 3de plaats ging nog nar de Zwitser Pius Schwizer. Die wist het met zijn 10-jarige About A Dream (Clinton) in 38.56 seconden zelfs nog sneller te doen dan Lynch, maar kreeg in de haast een springfout waardoor hij finaal dus pas 3de werd. De Oostenrijker Max Kühner met de 14-jarige Cornet Kalua (Cornet Obolensky) en de Italiaan Luca Maria Moneta met de 18-jarige Connery (Cordobes II) waren de andere gegadigden in de 5 van het klassement. Zij wisten het beiden foutloos te houden in de tweede ronden, maar hadden 4 strafpunten verzameld in de eerste.

 

TAGS   |   DENIS LYNCH   |   PIETER CLEMENS   |   PIUS SCHWIZER   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions