Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/04/2019 09:35 - Algemeen

STX-Cyclus Basecles: I’m Special de Muze

Jan Van Dijck wint in Basècles de 7-jarigen. Jan was verleden jaar eindwinnaar van de 7-jarigen met zijn zelfgefokte Liepzig vd Hooghoeve (Epleaser). In Basècles wint Jan met Mi Amor van ’t Valissenhof, een zoon van I’m Special de Muze.

 

Guy Beyers wordt, net als in Hulsterlo tweede met de BWP hengst Mithras de Regor (Elvis ter Putte). Guy Beyers werd 1 én 2 in Hulsterlo, hij won daar met Mito vd Zilverenhoek.

 

Nico Baerts wordt derde met Especially Ultra Z van Emerald. Mr Uno van ’t Kattenheye (Numero Uno) was derde in Hulsterlo en is vierde in Basecles. Jan Vermeiren rijdt zijn beide hengsten dubbel nul, zowel Mr Uno als Mr Idol S (Plot Blue), de nummers 1 en 2 van de eindstand in de cyclus 6-jarigen 1998.

 

Bij de 6-jarigen krijgen we in Basecles Walter Lelie als winnaar met de KWPN hengst In Style, alweer een zoon van I’m Special de Muze. Daarmee worden in Basecles zowel de zes- als de zevenjarigen gewonnen door een zoon van I’m Special de Muze.

 

Valentijn De Bock is al jarenlang sterk bezig bij de zesjarigen, en ook dit jaar is hij goed gestart. Met Nutellah-C & DB (Inshallah de Muze) was hij derde in Hulsterlo en wordt hij tweede in Basècles. Nico Baerts is ook hier vooraan te vinden, met Casillias vh Slogenhof (Crowntano Z). Marie Foulon volgt op de vierde plaats met haar eigen fokproduct, Happy Time, een heel fijne merrie van Dark de la Hart. Op de vijfde plaats zien we Jordy Oostvogels met Noor C. Jordy won de cyclus 5-jarigen met deze merrie van Bisquet Balou.

 

In het prille algemene klassement, na slechts twee wedstrijden, komt Guy Beyers aan de leiding van de 7-jarigen, met de BWP hengst Mithras de Regor. Bij de 6-jarigen komt Valentijn De Bock aan de leiding met Nutellah-C & DB.

 

De STX Cyclus 2019 nam in Hulsterlo een geweldige start, met niet minder dan 1.175 ingeschreven jonge paarden. Een absoluut record, of dat dachten wij tenminste. Voor Basècles stijgt het aantal inschrijvingen verder tot 1.235 jonge paarden. Er waren meer dan 300 vier-jarigen ingeschreven, en er stonden 480 5-jarige paarden op de startlijst.

 

Basècles kreeg ook aardig wat dekhengsten aan de start: 16 hengsten van 4 jaar, en 15 hengsten van 5 jaar. Noël Lefevre maakte daar een interessante opmerking over.

 

“Ik heb een uur gereden om de 4-jarige hengsten te zien lopen, en wellicht kom ik zondag nog eens terug. Maar morgen kom ik niet. Ik kan geen 3 dagen op en af rijden. Waarom laat men de 5-jarigen niet beginnen met de dekhengsten? Dan krijgen we de 4-jarige hengsten aan het eind van de 4-jarigen, en na de ombouw van het parcours zien we de 5-jarigen beginnen met opnieuw de  dekhengsten. Als men dit zo programmeert, dan kom ik elke cyclus-wedstrijd naar de hengsten kijken”.

 

Welnu, dat is zo een van die opmerkingen waarvan een mens dan zegt, “waarom heb ik daar zelf niet eerder aan gedacht”? Walter Lelie vond het meteen schitterend.

 

Daniel Boudrenghien ging meteen verder, en zei “en op zondag doen we hetzelfde met de hengsten van 6 en 7 jaar”. Maar Daniel, er komen sowieso weinig hengsten aan de start bij de 6-jarigen, en de 7-jarige hengsten lopen gewoon in de proef. Antwoord van Daniel: “dat maakt niets uit. Geef de mensen die dat willen de kans om hun hengsten te tonen, en als de eigenaars zien dat er belangstelling is, dan komen er meer hengsten, waardoor er weer meer belangstelling komt."

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions