Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/12/2019 21:08 - Jumping

Andres Vereecke tot tweemaal toe beste Belg!

In het Franse Maubeuge stond er vandaag nog aardig wat op het spel, want met de 1.45m rubriek en de CSI3* GP stonden er maar liefst 2 rubrieken op het programma die meetelden voor de Longines Ranking. In beide rubrieken was het West-Vlaming Andres Vereecke die voor het beste Belgische resultaat wist te zorgen. Na zijn overwinning van gisteren werd hij vandaag in de 1.45m rubriek 3de met de 10-jarige ruin Diadarco Van Evendael Z (Diamant de Semilly), die normaal gereden wordt door zijn vader Koen. In een barrage met 16 deelnemers kwam hij binnen in 46.52 seconden en mocht daarmee op het opnieuw op het podium plaatsnemen.

 

De wint was voor de Fransman Edward Levy, die gisteren na Vereecke ook al 3de werd. Hij zadelde opnieuw zijn 13-jarige Starlette De La Roque (Jumpy Des Fontaines) en wist de chrono te stoppen op 46.21 seconden. Ook de Colombiaan Rene Lopez wist de prestatie van Vereecke nog te verbeteren. Hij kruiste met de 15-jarige Don Dios III (Collman) de meet in 46.26 seconden en werd daarmee 2de.

 

Wat verderop in het klassement was er nog een 13de plaats voor vice-Belgisch Kampioen Arnaud Doem. Die kreeg met Edgard De Prefontaine (Contact Van De Heffinck) een springfout in de barrage.

 

CSI3* GP

 

In de afsluitende CSI3* GP verscheen Vereecke dan weer aan de start met zijn 11-jarige Igor Van De Wittemoere (Cooper Van De Hefinck) en wist hij zich samen met nog 11 anderen te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Daarin zette hij in 41.85 seconden de tweede snelste tijd neer, maar kreeg hij ook een springfout waardoor hij uiteindelijk pas 6de werd.

 

Het volledig podium kleurde Frans met op kop Geoffroy De Coligny. Die stuurde zijn de 14-jarige Raimondo Du Plessis (Calin Du Plessis) naar de meet in 43.86 seconden en wist daarmee de concurrentie te verschalken. Penelope Leprévost, vorige maand nog winnares van de CSI3* GP van Lanaken, legde beslag op de 2de plaast. Zij kwam binnen in 43.98 seconden en kon daarvoor rekenen op de 9-jarige Andiamo Semilly (Diamant de Semilly). Edward Levy tenslotte was hier goed voor de 3de plaats. Hij zette met de eveneens 9-jarige Absolute Du Mio (Mylord Carthago) een tijd van 44.01 seconden op het scorebord.

 

Verder was ook Thibeau Spits opnieuw een van de prijswinaars. Hij werd 8ste met zijn Bellissimo Z (Bamako de Muze). Voor Olivier Philippaerts was er nog een 12de plaats met Cigaret JVH Z (Clinton).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions