Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/09/2019 14:40 - Jumping

Springsteen houdt Devos van nieuwe GP-zege

Pieter Devos had er tot gisterenavond al een goed concours opzitten op de Longines Global Champions Tour van het Franse St. Tropez. Donderdagavond werd hij al 6de in de eerste ronde van de Global Champions League en vrijdagavond wist hij met zijn Espoir nog de hoofdrubriek op zijn naam te schrijven. Maar ook in de afsluitende LGCT GP kwam de Vlaams-Brabander opnieuw sterk voor de dag.

 

Devos en zijn 11-jarige merrie Claire Z (Clearway) kregen eerder op de dag nog een springfout in de tweede ronde van de Global Champions League en wisten zich zo maar nipt te plaatsen voor de GP. Als eerste starter in die GP wist hij echter meteen voor een foutloze omloop te zorgen. Na Devos volgen er nog 13 anderen die die prestatie wisten te herhalen waardoor we een barrage kregen met 14 deelnemers. Devos zette daarin meteen de toon met een strakke en foutloze ronde in 36.40 seconden. Hij leek daarmee op weg naar een nieuwe GP-zege, maar dat was helaas buiten de Amerikaanse Jessica Springsteen gerekend... Zij wist met haar 12-jarige RMF Zecilie (Acolord) nog ruim een seconde van de tijd van Devos af te snoepen en had zo meteen haar eerste overwinning te pakken in de Longines Global Champions Tour.

 

De 3de plaats ging nog naar de Fransman Simon Delestre. Die zat in het zadel van de 14-jarige Hermes Ryan (Hugo Germeray) met wie hij een foutloze rit in 36.88 seconden wist neer te zetten.  

 

Ook Jos Verlooy wist zich te plaatsen voor de barrage met zijn 11-jarige ruin Igor (Emerald Van ’t Ruytershof). De bronzen medaillewinnaars van het EK in Rotterdam van vorige maand wisten het ook foutloos te houden en namen de 6de plaats voor hun rekening na een chronotijd van 37.36 seconden.

 

Foto's :
TAGS   |   JESSICA SPRINGSTEEN   |   JOS VERLOOY   |   PIETER DEVOS   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions