Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/06/2020 14:16 - Jumping

Dieu Merci Van T&L naar Eric Lamaze!

De Canadese topruiter Eric Lamaze heeft een nieuw toppaard in zijn stallen mogen verwelkomen! Hij wordt namelijk de nieuwe ruiter van Dieu Merci Van T&L, de 11-jarige zoon van Toulon die eind 2019 door Luc Tilleman verkocht werd aan Chris and Thea Stinett. Lamaze speelde toen al een belangrijke rol in de verkoop van Dieu Merci. Hij werd oorspronkelijk gekocht voor de Ierse ruiter Cormac Hanley, maar nu er een einde is gekomen aan de samenwerking tussen Hanley en Stinett vroegen Chris en Thea aan Lamaze om de hengst verder uit te brengen met het oog op de verkoop. Lamaze twijfelde echter niet en in samenwerking met Mark en Tara Rein heeft Lamaze Dieu Merci gekocht met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo.

 

“Nadat het paard in Europa bij mij kwam kreeg ik steeds meer een ongelooflijk gevoel als ik hem reed en dus zocht ik dus een manier om hem te houden", legde Lamaze uit. “Nogmaals bedank ik Mark en Tara Rein voor hun samenwerking met mij om dit paard voor Canada veilig te stellen.”

 

Dieu Merci Van T&L werd ook gefokt door Luc Tilleman en in 2013 voorgebracht op de BWP Hengstenkeuring waar hij werd goedgekeurd voor de dekdienst. Nadat Ben Schuurmans hem aan de start bracht als 4-jarige was het als 5-jarige Sven Laevers die in het zadel zat van de bruine hengst. Laevers bracht hem dat jaar succesvol uit in de klassieke cyclus, wat ook resulteerde in schitterende cijfers wat betreft het aantal dekkingen. Als 6-jarige was het Luc’s schoonzoon Frédéric Vernaet die de teugels overnam. Vernaet leidde hem verder op tot GP-niveau met winst in de CSI3* GP van Beervelde vorige zomer als absoluut hoogtepunt! Maar ook tijdens de Grote Prijzen van Lier, Lanaken en Knokke was het duo in de top 5 van het klassement terug te vinden.

 

TAGS   |   ERIC LAMAZE   |   FREDERIC VERNAET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions