Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/09/2020 09:20 - Fokkerij

Classic Orange Z overleden

Het is met grote spijt dat Christian Ahlmann en Stoeterij Zangersheide het verlies van de populaire dekhengst ‘Classic Orange Z’ aankondigen. De 5-jarige hengst overleed vorige week aan de gevolgen van een liesbreuk.

 

Classic Orange Z werd op 3-jarige leeftijd aangekocht van Patrick De Roeck en ontpopte zich op Stoeterij Zangersheide tot één van de meest populaire jonge dekhengsten. Dat deed hij dankzij zijn waanzinnige uiterlijk, gecombineerd met zijn machtige sprongen onder andere tijdens de opendeurdagen in Lanaken. Als zoon van Cornet Obolensky uit de volle zus van Coupe de Coeur had hij ook een bijzonder sterke pedigree achter zich. Het was een complete sport- en dekhengst en absolute belofte voor de toekomst hetgeen het verlies groot maakt. In de afgelopen seizoenen overtuigde de bloedmooie zwartbruine hengst zeer veel fokkers van zijn kwaliteiten en dat resulteerde in opmerkelijke veulens. Uit zijn eerste jaargang ontstond meteen de kampioen van het Z-Festival, Carinjo vd Holstenhoeve Z, een veulen dat later in het seizoen via de Quality Auction verkocht werd aan de hengstenstal van Paul Schockemöhle.

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions