Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/05/2021 18:22 - Mennen

Nieuwe FEI-dressuurproeven voor enkelspannen

 

FEI heeft twee nieuwe H1-P1 dressuurproeven gepubliceerd die vanaf 1 februari 2021 worden aangeboden op CAI2* en CAI3* wedstrijden.

 

De nieuwe proeven zijn korter (tussen 6 en 7 minuten) en bevatten enkele nieuwe elementen. In de 3* proef is er geen groet meer aan het begin en rijden de spannen binnen in galop. De twee nieuwe proeven zijn geschreven voor een piste van 80x40m.

 

FEI is in april jongstleden begonnen met de ontwikkeling van deze nieuwe proeven. Toen ze eenmaal geschreven waren, gaf FEI ze door aan een testgroep, omdat de mening van de menners erg belangrijk was voor FEI. Na enkele maanden werk zijn ze nu klaar.

Het doel van de nieuwe 2*-test is om een substantiëler verschil te maken tussen 2* en 3* wedstrijden.
Tot nu toe was er weinig verschil tussen een 2* en een 3* menner. De proef was identiek. Ook de vaardigheidsproef was vaak hetzelfde (snelheid, aantal poorten). Alleen de marathon kon iets anders zijn met één hindernis minder.
Nu, met de introductie van de 2* test, is de eerste stap gezet om meer contrast te creëren tussen de twee niveaus. De 2* proef is eerder bedoeld voor nieuwe internationale menners en jonge paarden. Het niveau van de test weerspiegelt dit, terwijl de 3* proef veel meer onderdelen in galop telt en figuren bevat voor het meer ervaren paard.

 

Goed om te weten

De nieuwe 3* test is verplicht voor éénspannen paard (H1) in 2021 en zal pas in 2022 van kracht worden voor pony’s (P1), aangezien de ponyteams een wereldkampioenschap hebben in september in Haras du Pin (Fra) en het reglement niet toestaat dat er in het jaar van de kampioenschappen van dressuurproef wordt gewisseld. De P1 zullen dit jaar verder rijden op de “oude” 3*BHP1 dressuurproef.

U vindt alle proeven terug via deze link.

 

 Bron: Equibel

TAGS   |   FEI

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions