Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/09/2021 12:24 - Jumping

Peter Weinberg: "Ik geloof in de WB-finale!"

De finale zal naar goede gewoonte plaatsvinden in Göteborg van 31/03/2021 tot 05/04/2021.  Anders dan andere jaren zal door de Covid-19 pandemie de Gothenburg Horse Show 2021 uitsluitend aan de competitie gewijd zijn. Er zal geen publiek worden toegelaten en de toegang tot de wedstrijdarena zal worden beperkt tot diegenen die bij de sportprestatie zijn betrokken.

 

Vanwege de impact van de Covid-19 pandemie op de FEI Jumping World Cup™ kalender van de Western European League voor het seizoen 2020/2021, zijn er “By-Laws” voor kwalificatie voor de Longines FEI Jumping World Cup™ Final 2021 opgesteld. Deze FEI Jumping World Cup Covid-19 By-Laws seizoen 2020/2021 vinden we terug via https://inside.fei.org/fei/disc/jumping/rules.

 

Via het vastgestelde kwalificatiesysteem voor de Western European League, worden aan België drie startplaatsen toegewezen:

 

  • 2 Plaatsen bekomt ons land omdat de 10 best geklasseerde Atleten uit de Western European League op het algemeen klassement 2019/2020 WEL, exclusief de titelverdediger, hun NF kwalificeren voor een quotaplaats. Deze klus klaarden Pieter Devos (op plaats 2) en Niels Bruynseels ( plaats 7) het vorige World Cup seizoen voor België.
  • Daarenboven krijgt elk land, waar een organisatie van een FEI Jumping World Cup™ Evenement plaatsvindt, ook nog één plaats toegewezen, ongeacht of het evenement door de Coronacrisis wel of niet kon doorgaan. Voor België is dat CSI-W Mechelen. Hieraan danken we onze derde startplaats voor de World Cup Finale in Göteborg.

 

KBRSF kan de atleten selecteren om de toegewezen plaatsen in te vullen. Hiervoor doet zij op haar beurt beroep op Team Manager Jumping, Peter Weinberg.

 

We vroegen hem hoe hij zich voorbereidt op deze selectie voor de finale.

 

Eerst en vooral Peter, geloof jij erin dat deze finale zal kunnen plaatsvinden?

 

Jazeker, ik geloof erin, er zijn extreem veel maatregelen getroffen om deze wereldbekerfinale coronaproof te kunnen laten doorgaan. FEI staat er ook volledig achter… Dus ik geloof, ik hoop… Meer kan ik niet doen!

 

Is er bij de ruiters reeds veel vraag naar een plaatsje in deze finale?

 

Ik zou liegen als ik zeg dat ze er bij mij nog niet naar gepolst hebben (lacht), maar ik heb nog aan niemand iets beloofd. Daarvoor is het nog veel te vroeg. De afgelopen weken heb ik de ruiters weliswaar gevolgd, bijvoorbeeld in Oliva, maar daar werden enkel 2*, maximaal 3* wedstrijden gereden en dat is toch nog iets helemaal anders dan een 5* wedstrijd.
Daarom heb ik beslist om volgende week af te reizen naar Vejer de la Frontera. Daar wordt de eerste 4 * van dit jaar verreden. Nadien volgen de 5* wedstrijden van Doha en ’s Hertogenbosch, en dan zal alles hopelijk al heel wat duidelijker worden.

 

Hoe schat je onze kansen in?

 

Goh, ik denk dat de Corona pandemie overal even hard heeft toegeslaan.  Bijgevolg acht ik onze kansen, net zoals voorheen, even groot in! We maken evenveel kans als de andere landen…  Maar voor ik hier stoute uitspraken over doe, wacht ik toch ook weer liever de 5* competities af, vraag het me daarna opnieuw !

 

Succes bij de selectie, Peter!

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions