Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/03/2021 19:00 - Algemeen

Ermitage Kalone wint Young Stallion Award

Ermitage Kalone is de winnaar van de BWP Young Stallion Award. Dat willen wij graag al onder de aandacht brengen. (Nog) Geen grootse huldiging. Op een gepast moment zal ook dat nog gebeuren. Maar de winnaar verdient hier zijn aandacht al.

 

Ermitage Kalone is een zoon van Catoki uit een Kannan-moeder en kwam als achttienmaander naar de stallen van Joris Van Dijck in Broechem. Joris en zijn vader Marcel waren meteen verkocht en overtuigd van het talent en de interessante bloedvoering. De hengstenjury volgde op de BWP-keuring van 2017. De fokkers ook. Ermitage Kalone sprong ondertussen zijn eerste parcoursen op 1.40m. onder het zadel van Gilles Thomas. Overtuigend. In die mate zelfs dat Marc Van Dijck en Gilles spreken over een paard voor het allergrootste en hoogste werk.

 

Moederlijn

Joris Van Dijck: Ik heb Ermitage Kalone gevonden in het Zuiden van Frankrijk. Het was liefde op het eerste gezicht. Hij is grootramig, beschikte toen al over veel uitstraling en hij sprong indrukwekkend. De moederlijn is bovendien bijzonder interessant. Moeder Bellaventure Kalone liep nooit in de sport door een ongeval op jonge leeftijd, maar haar moeder Blague du Mary, voert het Anglo-Arabische bloed van Veloce du Favi en Samuel.  Ze is o.a. de moeder van Prestige Kalone (v. Potter du Manaou) die 1.60m. springt met de Canadese amazone Danielle Lambert en van Vertige Kalone (v. Berlin) die op 1.45m. niveau actief is. Haar moeder Jasione is moeder en grootmoeder van een hele lijst SF-goedgekeurde hengsten, 1.50m en 1.60m springende paarden en van verschillende eventingpaarden die op 3* en 4* niveau actief zijn.  Ermitage Kalone voegt bovendien bloed en genen toe aan BWP dat nog niet in aanwezig was. 

 

Scherp

Joris Van Dijck: Toen we Ermitage Kalone als 2-jarige lieten springen, zei mijn vader letterlijk: “We hebben al 40 jaar hengsten, maar zo’n goede hengst hebben we nooit gehad.” Dat betekent toch wel iets. (glimlach) Hij is heel scherp op het hout. Heel reactief. In de omgang is het een heel simpel paard, maar in zijn werk toont hij veel bloed en hij wil altijd. Zijn eerste nakomelingen bevestigen dat met uitstraling, bloed en snit. Op de tweede fase van de BWP Hengstenkeuring gingen drie van de vier voorgestelde hengsten naar de derde fase. Zijn nakomelingen vallen op en dat is ondertussen ook bij de fokkers niet onopgemerkt gebleven, want de vraag naar de hengst  is groot. 

 

Onder het zadel van Gilles Thomas

Joris Van Dijck: Begin 2021 sprong de hengst met Gilles Thomas zijn eerste internationale concoursen. Dat ligt nu helaas terug stil door de rhino-toestand, maar zowel Marc als Gilles zijn heel enthousiast over de hengst. Ze zien er allebei een paard in voor het allerhoogste werk. Hij is nu zeven en we geloven er in dat hij een mooie toekomst tegemoet springt.

op de foto Joris Van Dijck en Ermitage Kalone tijdens 3de fase BWP keuring 2017


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions