Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/04/2021 18:33 - Jumping

Pieter Devos kondigt afscheid van Espoir aan

Het 17-jarig springpaard Espoir neemt afscheid van de sport. Onder het zadel van ’s werelds nummer 6 en de hoogst geplaatste Belg op de wereldranking, heeft Espoir verschillende overwinningen en podium plaatsen behaald op het hoogte niveau van de sport. In het bijzonder won hij de Wereldbeker van Bordeaux (2018), de Grand Prix van Al Shaqab in Doha (2019), de Nations Cup van Rotterdam (2016) en de Grand Prix van Oslo (2016) en op het Europees Kampioenschap in Göteborg (2017) schonk Espoir het Belgische team 2 foutloze rondes in de Landenwedstrijd.


Om Espoir’s carrière luister bij te zetten is een korte video gemaakt. De unieke band tussen ruiter en paard, die in het geval van Espoir en Pieter zeer sterk was en voor veel mensen die met paarden omgaan bekend is, is hierin zeer herkenbaar. Om deze video te bekijken klik hier.


Pieter Devos: “Na een fantastische carrière hebben mijn team en ik besloten om Espoir terug te trekken uit de sport op de gezegende leeftijd van 17 jaar, fit, gezond en gelukkig.


Hij is een levenspartner voor mij, die me ontzettend veel geleerd heeft. Hij heeft het grootste hart en heeft me geleerd dat als je echt naar je paard luistert, samenwerkt en in elkaar gelooft, je ongelofelijke dingen kan verwezenlijken. Ik hoop dat je de tijd kan nemen om de video te bekijken, hij verdient het om gevierd te worden als het bijzondere paard dat hij is en ik geloof dat de video er ons allemaal kan aan herinneren waarom we zo intens van onze paarden houden.


Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die een rol heeft gespeeld in het verhaal van dit speciale paard - van zijn fokkers, de ruiters die hem voor mij onder het zadel hadden tot Bart Vandecasteele zijn mede-eigenaar, Simon Rousic zijn groom en verzorger van al die jaren, onze partners en het ganse team van Devos Stables dat hem achter de schermen met bijzondere zorg en liefde hebben omringd en die dat ook in de toekomst zullen blijven doen.


Maar in het bijzonder wil ik Espoir bedanken - hij is het paard dat mijn leven heeft veranderd en die me het vertrouwen gaf om te durven geloven en grote doelen te stellen.”


Espoir (Surcouf de Revel x Laudanum xx) werd geboren in 2004 en kwam bij Pieter Devos terecht in 2015 waarna ze een geweldig duo werden. Naast een steunpilaar en vaste waarde in de Belgische ploeg voor Nations Cups, heeft Espoir ook een grote rol gespeeld in de Global Champions League waar hij podium plaatsen wist te behalen in Mexico City, Valkenswaard, New York, Miami Beach, Parijs, Madrid en St. Tropez. Bovendien wist hij tijdens zijn illustere carrière ook in talloze Grote Prijzen podium- en ereplaatsen te behalen waardoor hij tot de beste paarden ter wereld behoorde en meer dan 1 miljoen euro aan prijzengeld wist te winnen.


Espoir zal thuis, in Devos Stables te Bekkevoort, België van zijn sportief pensioen genieten waar hij dicht bij Pieter blijft en waar hij kan genieten van de wandelingen met Pieter tussen de fruitbomen en van wel verdiende rust. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions