Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/11/2021 16:46 - Jumping

Vanderhasselt en Lambrecht beginnen in top 5

Naast het Sentower Park van Opglabbeek wordt er op Belgisch bodem deze week ook opnieuw internationaal gesprongen bij de familie Hazebroek in het Azelhof in Lier. Daar startte het concours vanmorgen om 10.00u en op de Stephex Arena mochten de ruiters en amazones van de CSI2* competitie van start gaan in een 1.40m rubriek tegen de klok.

 

Christophe Vanderhasselt wist daarin voor de beste Belgische prestatie te zorgen met zijn 9-jarige merrie Mara VD Bisschop (Elvis Ter Putte). Vanderhasselt hield het zonder fouten en strandde net naast het podium op de 4de plaats nadat hij de klok wist te stoppen op 69.96 seconden. Vincent Lambrecht volgde meteen na Vanderhasselt op de 5de plaats. Vergezeld van de 10-jarige Aiace L’Eroe (Toulon) kruiste hij de meet in 70.07 seconden en zo begon ook hij goed aan zijn concours.

 

Bovenaan het klassement kregen we de Spaanse amazone Pilar Lucrecia Cordon. Die zat in het zadel van de 15-jarige merrie Galine La Cour Zichelhof (Major de la Cour) en met een tijd van 68.04 seconden wist zij alles en iedereen achter zich te houden.

 

De andere podiumplaatsen gingen beiden naar Groot-Brittannië met op de 2de plaats Emma Stoker. De stalamazone van Axel Verlooy was vergezeld van de 8-jarige Q Seven (FRH Quaid) en samen wisten ze een tijd van 68.89 seconden op het scorebord te brengen. Chloé Aston was die andere Britse die het podium wist te halen. Zij werd met de 10-jarige Flavie van de Helle (Carlow van de Helle) 3de nadat ze de finish haalde in 69.65 seconden.

 

Voor ons land was er verder nog een 8ste plaats voor Katja Haep met Chupalina 2 (Clarimo), een 10de plaats voor Dimme D’Haese met Comme Il Faut (Diamant de Semilly), een 11de plaats voor Eleonore Lambilliotte met Hotcha Van ’t Rozendael (Cartier van de Heffinck) en een 16de plaats voor opnieuw Dimme D’Haese, ditmaal met Caracas (Casall).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions