Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/08/2021 16:55 - Jumping

Jessica Springsteen wint de Rolex Grand Prix

De Brussels Stephex Masters van Wolvertem hebben zonet een schitterende ontknoping gekregen tijdens de afsluitende Rolex Grand Prix! 9 combinaties hadden zich deze 1.60m hoge Grand Prix weten te plaatsen voor de barrage nadat ze in het basisparcours van de Italiaanse pistebouwer Uliano Vezzani en zijn team de 0 op het scorebord wisten te houden. Daarin kregen we opnieuw topsport van de bovenste plank met de Amerikaanse amazone Jessica Springsteen als uiteindelijke winnares. Springsteen kwam als allerlaatste in de ring met haar 14-jarige merrie Rmf Zecilie (Acolord) en startte aanvankelijk vrij behouden. Zo opteerde ze in de bocht van hindernis 1 naar hindernis 2 namelijk voor 7 galoppassen waar de meeste anderen er 6 deden. Maar Springsteen trok vervolgens alle registers open en wist de overwinning veilig te stellen met een finishtijd van 37.16 seconden.

 

Met deze prestatie verwees Springsteen de Duitser Daniel Deusser op het laatste moment dus nog naar de 2de plaats. De huidige nummer 1 van de wereld, die vrijdagavond ook al de hoofdrubriek had weten te winnen, was met zijn 11-jarige merrie Killer Queen Vdm Z (Eldorado van de Zeshoek) op weg naar de overwinning na een finishtijd van 37.26 seconden, maar moest dus uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de dochter van Bruce Springsteen.

 

De Italiaan Lorenzo De Luca hield na Deusser ook de 3de plaats nog in de eigen Stephex Stables. Hij zat in het zadel van de 10-jarige Nuance Blue Vdm Z (Nabab de Rêve) en had in de barrage een tijd neergezet van 38.32 seconden.

 

Vice-Belgisch Kampioen Pieter Clemens zorgde op de 4de plaats voor de beste Belgische prestatie. Hij sprong zijn eerste CSI5* GP met de 10-jarige hengst Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur Z) en opteerde in de barrage voor een rustige aanpak. Hij hield het netjes foutloos en stopte de klok op 41.17 seconden.

 

Met een finishtijd van 37.05 seconden kwam de snelste barragerit echter van Jérôme Guery en zijn 15-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel), die enkele weken geleden al de CSI5* GP van Knokke wisten te winnen. Guery reed een bijzonder sterke barrage, maar helaas werd de bocht naar de stijlsprong van Stephex net iets te kort waardoor er ook een balk uit de lepels rolde. Deze prestatie leverde hem een 5de plaats op.

 

Verder was er nog een 10de plaats voor gewezen Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx met Vintadge de La Roque (Kannan), een 11de plaats voor Gudrun Patteet met Sea Coast Pebbles Z (Picasso Z) en een 12de plaats voor Pieter Devos met Claire Z (Clearway).

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   JEROME GUERY   |   JESSICA SPRINGSTEEN   |   LORENZO DE LUCA   |   PIETER CLEMENS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions