Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/09/2021 23:26 - Jumping

Pieter Devos 5de in hoofdrubriek van Aken!

Na de rubriek voor de Young Riders was het vanmiddag op de grasterreinen van Jumping Aken tijd voor de hoofdrubriek van de dag met de Allianz-Prize waarin de hindernissen op een hoogte van 1.55m stonden. Het was een rubriek met ‘Winning Round’ waarin de beste 10 combinaties uit de eerste ronde zich plaatsen voor de tweede en beslissende ronde.

 

Een van die 10 was onze landgenoot Pieter Devos met de 13-jarige merrie Mom’s Isaura (Tinka’s Boy), een van de merries van Mares Of Macha. Devos hield het na zijn foutloze eerste ronde ook in de tweede ronde netjes foutloos en met zijn finishtijd van 56.36 seconden wist hij beslag te leggen op de 5de plaats. Verder plaatste ook Jérôme Guery zich voor de tweede ronde met zijn 11-jarige voshengst Eras Ste Hermelle (Vargas de Ste Hermelle). Hij kreeg daarin af te rekenen met 1 springfout en deze prestatie leverde hem een 9de plaats op.

 

De overwinning was weggelegd voor de Brit Scott Brash met de 12-jarige hengst Hello Vincent (Consul de la Vie). Brash klokte in de beslissende ronde af in 53.84 seconden en daarmee schreef hij dus een nieuwe overwinning op zijn al rijkelijk gevuld palmares. De 2de plaats ging hier naar de Duitser Christian Ahlmann met zijn 11-jarige hengst Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly). Ahlmann deed een uitstekende poging, maar kwam met zijn tijd van 54.23 seconden uiteindelijk een kleine halve seconde tekort voor winst. De Ier Darragh Kenny vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij loodste de 13-jarige Idalville d’Esprit (Carabas Van De Wateringhoeve) naar de eindmeet in 54.68 seconden.

 

TAGS   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   DARRAGH KENNY   |   PIETER DEVOS   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions