Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/03/2021 17:51 - Jumping

Belgisch springteam haalt opnieuw brons!

Tijdens de grote finale van de Nations Cup in de Real Club de Polo van Barcelona hebben onze Belgische springduivels zonet opnieuw een bronzen medaille weten te behalen na een zinderende ontknoping!

 

Het Belgische team kroop vrijdagavond door het oog van de naald en wist zich met een 8ste plaats maar nipt te plaatsen voor de grote finale vanmiddag. Daardoor moesten zij als eerste van start gaan en dus was het opnieuw Nicola Philippaerts die we als eerste in de wedstrijdring zagen verschijnen met zijn 11-jarige merrie Katanga V.H Dingeshof (Cardento VDL). Philippaerts wist vrijdag als enige landgenoot voor een foutloze ronde te zorgen en was ook goed op weg om dat vandaag opnieuw te doen. Helaas zag hij het laatste element van de driesprong uit de lepels rollen waardoor ons land toch een iets of wat valse start nam.

 

Niels Bruynseels was als tweede Belg aan zet met zijn 12-jarige ruin Delux Van T&L (Toulon). Bruynseels kreeg vrijdag nog een fout op het water en leek vandaag wel voor een nulronde te gaan zorgen tot de allerlaatste hindernis. Een voorbeenfout van Delux zorgde ervoor dat ook Niels de ring verliet met 4 strafpunten. Halfweg de proef zag het er dus opnieuw niet zo goed uit voor ons land. Tweemaal 4 strafpunten was zeker geen slecht resultaat, maar doordat zowat alle andere landen al voor een nulronde hadden weten te zorgen stonden op dat moment op een voorlopige 7de plaats.

 

Jérôme Guery mocht er in de tweede wedstrijddeel als eerste aan beginnen met zijn 15-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel), waarmee hij in Knokke al de CSI5* GP wist te winnen en waarmee hij deel uitmaakte van het team dat brons won op de Olympische Spelen in Tokio. Guery zorgde vandaag opnieuw voor een fantastische prestatie en loodste zijn tophengst foutloos naar de meet.

 

Als laatst Belgische starter was het dan de beurt aan Gregory Wathelet met zijn 13-jarige schimmelhengst Nevados S (Calvados Z) en ook zij deden wat er van hen verwacht werd. Hier en door bewoog er wel eens een balkje, maar Wathelet loodste Nevados S foutloos naar de meet waardoor ons land finaal op 4 strafpunten bleef staan.

 

Meteen na Wathelet kwam voor Ierland Darragh Kenny in de ring met zijn 14-jarige schimmelhengst VDL Cartello (Cartani). Ierland stond op dat moment op een totaal van 1 strafpunt en met een foutloze ronde zorgde Kenny ervoor dat het uiteindelijk ook bij 1 strafpunt zou blijven.

 

Zweden en Nederland waren de enige twee landen die bij het ingaan van de laatste ruiters nog op 0 op strafpunten stonden en die dus nog volop streden voor het goud. Voor Zweden was het Rolf-Göran Bengtsson die als laatste ruiter in de ring verscheen met de 12-jarige hengst Ermindo W (Singapore). Met een sterke ronde leek Bengtsson opnieuw voor Zweeds succes te gaan zorgen tot hij aan de driesprong kwam. Zowel het tweede als het derde element van de driesprong vielen namelijk uit de lepels voor Bengtsson en zo kwamen zij ineens achter België te staan met eveneens 4 strafpunten, maar met een tragere teamtijd.

 

Als derde laatste starter maakte voor Nederland Harrie Smolders dan zijn opwachting met de 12-jarige ruin Monaco (Cassini II). Smolders hield het hoofd koel en met een sublieme ronde bezorgde hij Nederland de eindwinst in deze spetterende Nations Cup Finale!

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JEROME GUERY   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   NIELS BRUYNSEELS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions