Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/10/2021 22:52 - Jumping

Demeersman en Carton-Grootjans scoren!

Terwijl we in eigen land kijken naar een internationaal concours in het Sentower Park van Opglabbeek zijn er ook heel wat landgenoten afgereisd naar Frankrijk voor het viersterrenconcours van St. Lô. De openingsdag werd daar vanavond afgesloten met de 1.50m hoge Grand Prix-kwalificatie en daarin wisten zowel Dirk Demeersman als Ann Carton-Grootjans zich naar een topklassering te springen.

 

Demeersman zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij zadelde de 9-jarige schimmelmerrie G’Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte) en wist de 4de plaats voor zijn rekening te nemen nadat hij in een rubriek tegen de klok de tijd wist te stoppen op 64.24 seconden. Carton-Grootjans volgde net Demeersman op de 5de plaats. Zij rekende op haar 11-jarige topmerrie Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker) die ze naar de meet wist te sturen in 64.25 seconden.

 

Het waren de Franse ruiters die deze hoofdrubriek wisten te domineren met op kop Julien Gonin en de 9-jarige Caprice de Guinfard (Mylord Carthago). Gonin kruiste de meet in 62.71 seconden en zo wist hij de overwinning in eigen land te houden. Voor Jean Luc Mourier was er hier een 2de plaats. In het zadel van de 11-jarige Kielekoo Van T Et L (Carabas Vd Wateringhoeve) wist hij een tijd neer te zetten van 63.76 seconden. De Brit William Whitaker vervolledigde hier het podium dan weer op de 3de plaats. Hij spurtte met de 11-jarige Galtur (Cornet’s Stern) naar de meet in 64.21 seconden.

 

Verder wist ook Gudrun Patteet zich nog net te klasseren. Zij werd na een foutje in de basisomloop 15de met Sea Coast Donna Vd Windeweg Z (Diamant de Semilly).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions