Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/10/2021 17:42 - Jumping

Goede start voor Verlooy en Conter!

In het Franse Lyon staat dit weekend de tweede manche van het nieuwe Wereldbekerseizoen op het programma. Vanmiddag werd daar de CSI5* competitie op gang gesprongen met een 1.50m rubriek in 2 fasen en daarin wisten zowel Belgisch Kampioen Jos Verlooy als Stephex-amazone Zoe Conter meteen voor een klassering te zorgen.

 

Verlooy deed dat met de 11-jarige schimmelruin FTS Killossery Konfusion (SIEC Livello). Verlooy hield alle balken netjes in de lepels en met zijn tijd van 32.84 seconden wist hij beslag te leggen op de 7de plaats. En ook Conter wist nog net de top 10 van het klassement te halen. Zij klokte met de 9-jarige merrie Ma Belle (Ugano Sitte) af in 33.76 seconden wat dan weer goed was voor een 9de plaats.

 

De overwinning ging naar de Britse amazone Holly Smith.  Die wist met de 11-jarige Fruselli (Zambesi TN) een tijd van 31.26 seconden op het scorebord te brengen en daarmee wist ze de concurrentie op afstand te houden.

 

Ze klopte daarmee onder ander de snelle Fransman Julien Epaillard, die vrede moest nemen met de 2de plaats. Epaillard deed met de 15-jarige Solero MS (Silvio I) een goede poging, maar kwam met zijn tijd van 31.43 seconden net tekort om  voor een nieuwe overwinning te zorgen. De Zwitser Bryan Balsiger vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij spurtte met de 12-jarige AK’s Courage (Chepetto C) naar de eindmeet in 32.00 seconden.

 

TAGS   |   BRYAN BALSIGER   |   HOLLY SMITH   |   JOS VERLOOY   |   JULIEN EPAILLARD   |   ZOE CONTER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions