Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.



Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.




Inloggen

Onthoud mij
30/10/2021 18:54 - Jumping

Opnieuw topklasseringen voor Wathelet!

Onze landgenoot Gregory Wathelet blijft mee het mooie weer maken op de Champions Tour in het Portugese Vilamoura. Nadat hij gisterenavond met Chagall de Toscane (Norton d’Eole) ook nog 3de wist te worden in de 1.50m hoofdrubriek wist hij zich vanmorgen in de 1.50m rubriek opnieuw naar een klassering te rijden. Hij verscheen vanmorgen aan de start met de 10-jarige Berline du Maillet Z (Berlin) en was een van de 14 combinaties die zich na een foutloze basisomloop wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin zag hij in zijn haast twee balkjes uit de lepels rollen, maar door zijn snelle finishtijd van 29.25 seconden was hij  toch nog goed voor de 10de plaats.

 

Bovenaan het klassement zagen we de Brit Guy Williams met de 14-jarige ruin Cicero II (Cicero Z Van Paemel). Williams wist de klok te stoppen op 30.99 seconden en daarmee mocht hij de hoofdprijs in ontvangst nemen.

 

Het zilver was voor de Nederlandse amazone Mel Thijssen, we de eerder deze week ook al eens op het podium zagen. Hij rekende vanmorgen op de 11-jarige merrie Florida Balia NL (Bustique) die ze naar de meet wist te loodsen in 31.24 seconden. De Italiaan Emanuele Camilli vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij had er met de eveneens 11-jarige Chaccrouet (Chacco Blue) 32.69 seconden voor nodig om zijn barragerit tot een goed einde te brengen.

 

1.35m rubriek

 

Net na de middag stond er vandaag in Vilamoura nog een 1.35m rubriek op het programma en ook hierin wist Wathelet zich in de picture te springen. In het zadel van de 12-jarige Sandero (Sandro Boy) kwam hij in deze speedclass over de meet in 62.93 seconden en dit was goed voor de 2de plaats in het klassement.

 

De winst ging naar de Italiaanse amazone Marta Bottanelli. Zij stuurde de 12-jarige Vesthigo Z (Vigo d’Arsouilles) naar een overtuigende tijd van 60.23 seconden.

 

TAGS   |   EMANUELE CAMILLI   |   GREGORY WATHELET   |   GUY WILLIAMS   |   MEL THIJSSEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions