Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/11/2021 16:58 - Jumping

Estee Bomere wint het BK voor Scholieren!

Op het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd in het Lierse Azelhof is de eerste nieuwe Kampioen bekend! Al moeten we dit geval opnieuw zeggen ‘Kampioene’, want bij de scholieren was het zonet amazone Estee Bomere die de titel wist binnen te halen met haar 9-jarige schimmelmerrie History Van t Ameldonk Z (Horion de Libersart). Bomere en History Van t Ameldonk Z waren een van de twee combinaties die voor aanvang van de tweede en laatste ronde nog op 0 strafpunten stonden en zij slaagden er als enige om opnieuw een vlekkeloze ronde af te leveren.

 

Voor de andere podiumplaatsen moest er een barrage aan te pas komen onder de combinaties met 4 strafpunten en dat werd er een op het scherpst van de snee. In die 3-koppige barrage was het Marthe-Louize Dieu die aan het langste eind trok met haar 12-jarige ruin Jazz van t Kamerveld (Toulon), haar nieuwe troef ze onlangs overnam van Steven Vermeir. Als laatste starter in de ring snelde Dieu naar de eindmeet in 35.25 seconden en daarmee verzekerde ze zich van zilver.

 

Het brons ging naar Pieter Jan Anthonissen met de inmiddels 17-jarige ruin Zerlin M (Berlin), het voormalige GP-paard van onder ander Marlon Modolo Zanotelli. Hij zette als eerste starter in die beslissende barrage een tijd van 35.92 seconden op het scorebord en dit leverde hem dus brons op.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions