22/01/2024 19:14
2 min
FEI

Wat een thriller! Dries Degrieck heeft deze middag op magistrale wijze de wereldbeker in Leipzig gewonnen.

Vrijdagnacht, in de eerste wedstrijd was het al duidelijk, het team van Dries is in topvorm. Vandaag bevestigde Dries zijn talent en won na twee foutloze omlopen, voor Bram Chardon en Koos de Ronde, de wereldbekerwedstrijd tijdens Partner Pferd in Leipzig.

Eerste omloop

In de eerste ronde zette Bram Chardon, na een snelle en foutloze rit (162,17), het winnende resultaat neer voor een startplaats in de drive off. Zijn landgenoot Koos de Ronde bleef ook zonder fouten en volgde met 165,16. Ijsbrand Chardon deed er alles aan om aan te sluiten maar in de tweede hindernis viel een blok (163,14 + 4).

Dries Degrieck nam een vliegende start in het technische parcours, in volle galop doken zijn paarden de hindernissen in, de wendingen werden uiterst kort genomen en na een foutloze rit plaatste Dries zich met een tijd van 164,70 als tweede voor de winnende ronde.

Voor laatste starter Boyd Exell was het duidelijk zijn dag niet, tot de eerste hindernis kon hij nog foutloos blijven maar daarna viel er een bal en ook in de tweede hindernis was er een moment van twijfel (162,10 + 4).

Winnende ronde

Eerste starter Koos de Ronde kwam niet echt op topsnelheid en reed in de eerste hindernis een element om, ook viel er op weg naar de laatste kegelpoort nog een bal van kegelpoort 4 (167,58 + 8).

En dan... de spanning was te snijden, alle Belgen zaten op het topje van hun stoel om de winnende ronde van Dries te volgen én het werd een echte winnende ronde. In volle concentratie, zonder enig spoor van wedstrijdspanning vloog Dries in het parcours, de wendingen werden uiterst kort genomen en Dries bleef zonder fouten met een tijd van 161,14.

Bram Chardon maakte een fout in hindernis 5, probeerde de schade nog te redden door een tandje hoger te schakelen maar dit lukte niet en werd tweede (157,97 + 4).

Uitkijken naar de finale in Bordeaux

Na deze mooie overwinning promoveert Dries Degrieck met een eindresultaat van 22 punten van plaats zes naar de vijfde plaats en mag hij zich voorbereiden op de wereldbekerfinale in Bordeaux die plaats heeft op 2 en 4 februari.

Even terugblikken

De overwinning van Dries Degrieck was een topprestatie in het wereldbekercircuit! Hiermee is Dries de tweede Belg die ooit een wereldbekerwedstrijd won. Historisch blijft de prestatie van Gert Schrijvers, die in 2003 met zijn span Arabo-Friezen, de wereldbekerwedstrijd in Mechelen op zijn naam zette.