Dieter Vermeiren zet de kroon op het werk!
20/06/2022 07:51
Wim Verrmeiren

Wat een topconcours voor onze landgenoot Dieter Vermeiren op de Longines Global Champions Tour van Stockholm! Nadat hij de voorbije dagen al de eerste twee rubrieken van de CSIU25 competitie wist te winnen zette hij gisterenavond de kroon op het werk door ook de CSIU25 Grand Prix op zijn naam te schrijven! Vermeiren verscheen opnieuw aan de start met zijn 14-jarige schimmelruin Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof) en was een van de 7 combinaties die een ticket voor de barrage wisten te bemachtigen. Vermeiren galoppeerde daarin naar een finishtijd van 36.25 seconden en daarmee had hij ruim 2 volle seconden voorsprong op de concurrentie!

Maar ook de 2de plaats in deze CSIU25 Grand Prix was voor ons land en daarvoor zorgde Sacha Beghuin met de 10-jarige Elcup van Beek II Z (Elvis Ter Putte). Ook Beghuin wist in de barrage opnieuw een vlekkeloze prestatie af te leveren, maar hij kruiste de meet in 38.40 seconden. De Amerikaanse amazone Gigi Moynihan vervolledigde het podium op de 3de plaats in het klassement. Zij had de 10-jairge merrie Erle (Diarado) onder het zadel die ze foutloos naar de meet wist te loodsen in 39.80 seconden.