Gilles Dunon is Belgische sterkhouder in Opglabbeek!
14/08/2022 06:22
19/03/2023 12:48

Op het driesterrenconcours van het Sentower Park in Opglabbeek was de hoofdrubriek van de dag gisteren namiddag opnieuw een Grand Prix kwalificatie, waarin de hindernissen opnieuw op een hoogte van 1.50m stonden. Gilles Dunon werd daarin de Belgische sterkhouder met zijn 14-jarige merrie Quinta V T Hornesele Z (Quidam de Rêvel). Dunon, die gisterenochtend zijn dag ook al startte met een 5de plaats tijdens de 1.40m rubriek, slaagde erin om deze speedclass netjes de 0 op het scorebord te houden en zijn finishtijd van 73.59 seconden leverde hem uiteindelijk een 8ste plaats op in het klassement.

Winst was er hier voor  de Duitse amazone Sophie Hinners en dit met de 12-jarige merrie Anaba Haize. Zij wist de klok te stoppen in 65.83 seconden en met die prestatie mocht ze de hoofdprijs in ontvangst nemen.

De Fransman Guillaume Foutrier was degene die het dichtst in Hinners in de buurt wist te komen. Hij stuurde de 9-jarige merrie Corneska de la Falize Z (Cornet Obolensky) naar de meet in 66.20 seconden en deze prestatie leverde hem dus een 2de plaats op. De 3de plaats ging dan weer naar onze Noorderburen dankzij Niels Kersten en de 10-jarige merrie Tippy Z (Tyson). Hij kruiste hier de meet in 71.29 seconden en daarmee verzekerde hij zich dus ook van een plaatsje op het podium.