26/02/2024 07:02
2 min
Mediterranean Equestrian Tour - Hervé Bonnaud

Onze landgenoot Jérôme Guery heeft vanmiddag opnieuw voor een knalprestatie gezorgd op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva! Net als 6 weken geleden tijdens MET I wist hij er vandaag namelijk de 1.40m hoge Silver Tour Grand Prix op zijn palmares te schrijven.

Guery wist zich de voorbije weken al meermaals in de kijker te springen in Oliva en voor de Silver Tour Grand Prix rekende hij vanmiddag op de 8-jarige merrie Haquinsa (Sandro Boy), met wie hij gisteren nog 7de werd tijdens de qualifier voor deze GP. Ze bleven foutloos in de basisomloop en waren zo een van de 15 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Daarin wisten ze die foutloze ronde van uit de basisomloop nog eens over te doen en met een finishtijd van 39.91 seconden wisten ze alles en iedereen op afstand te houden.

Maar ook de 2de plaats tijdens deze GP kleurde Belgische en daarvoor zorgde Ludo Philippaerts met de 8-jarige Zangersheide-hengst Nobel van de Vrombautshoeve Z (Nabab de Rêve) uit de fokkerij van Peter en Jan Boelens. Philippaerts wist het eveneens foutloos te houden in die barrage, maar met een tijd van 44.13 seconden moest hij wel duidelijk zijn meerdere erkennen in de snelle Guery.

De Zwitserse amazone Emilie Paillot was in deze rubriek goed voor de 3de plaats in het klassement. Zij loodste de eveneens 8-jarige merrie Galaxie du Barquet (Armitages Boy) naar de meet in 44.14 seconden en vervolledigde daarmee het GP-podium. Wat verderop in het klassement was er voor ons land ook nog een 9de plaats voor Jules Denutte met Geisha de la Pomme Cdl (Good Boy), een 10de plaats voor Louis Lambrecht met Galipette du Plessis (Eldorado de Hus), een 11de plaats voor Mathieu Guery met Tender Dream Hero Z (Thunder van de Zuuthoeve) en een 12de plaats voor Thibault Philippaerts met Crystal Claire (Cristallo I).