Jérôme Guery zet de kers op de taart met winst in de CSI3* GP!
25/02/2024 20:30
26/02/2024 06:52
Mediterranean Equestrian Tour - Hervé Bonnaud

Nadat hij zich de voorbije 3 weken al talloze keren in de kijker wist te springen heeft onze landgenoot Jérôme Guery vanmiddag zijn deelname aan de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva in stijl afgesloten met winst in de afsluitende CSI3* GP. Guery won gisteren ook al de 1.40m hoge Silver Tour Grand Prix en vanmiddag verscheen hij aan de start met de 13-jarige vos ruin Careca Ls Elite (Carusso Ls La Silla).

Als een van de 8 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage wist hij een tijd van 35.56 seconden op het scorebord te brengen en met deze prestatie wist hij dus ook een CSI3* GP op zijn palmares te schrijven. Guery klopte met deze prestatie onder andere de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli, die goed was voor de 2de plaats in het klassement. Modolo Zanotelli, die er ook opnieuw een uitstekende week heeft opzitten in Oliva, stuurde de 11-jarige SBS-merrie Heureuse Nouvelle WH (Cardento VDL) van fokker Joke Slechten naar de meet in 35.71 seconden naar de meet in 35.71 seconden en wist zo het dichtst bij Guery in de buurt te komen.

Verder wist ook de Brit Harry Charles nog een plekje op het podium op te eisen. In het zadel van de inmiddels 18-jarige hengst Balou du Reventon (Cornet Obolensky) wist hij na een foutloze ronde de meet te halen in 36.47 seconden. Verderop in het klassement was er voor ons land ook nog een 10de plaats voor Vincent Lambrecht met Nacco Blue Dnl (Chacco Blue), een 11de plaats voor Constant van Paesschen met Kannavara Z (Kannan) en een 12de plaats voor Mathieu Guery met Callac de Cyrmanol (Quintago I).