Jules van Hoydonck neemt winnende start op Flanders Horse Expo
22/02/2024 21:04
2 min

In de hallen van Flanders Expo in Gent werd vanmorgen het startschot gegeven van een nieuwe editie van Flanders Horse Expo, een uniek weekend met een beurs en met gevuld sport op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Voor de CSI2* competitie stond er om klokslag 12.00u vanmiddag een 1.35m rubriek op het programma en daarin was er een overwinning weggelegd voor onze landgenoot Jules van Hoydonck met zijn 11-jarige Zangersheide-merrie Elize Z (Elvis Ter Putte) uit de fokkerij van Kris Van Kerckhove. Van Hoydonck en Elize Z wisten de voorbije weken al voor enkele sterke prestaties te zorgen en wisten zich dus ook in Gent opnieuw in de kijker te springen. In een rubriek tegen de klok wisten ze de meet te halen in een overtuigende tijd van 52.88 seconden en met die prestatie wisten ze dus een nieuwe overwinning op hun palmares te schrijven.

Van Hoydonck en Elize Z hadden met deze chronotijd een ruime voorsprong op de nummer 2 in het klassement en dat was de Italiaan Gianni Govoni met de 10-jarige Zangersheide-merrie l’Alize Z (l’Arc de Triomphe) van fokker Harald Gassen. Govoni en l’Alize Z wisten het eveneens keurig foutloos te houden, maar met een tijd van 55.88 seconden volgden ze op exact 3 volle seconden van van Hoydonck. De 3de plaats ging opnieuw naar ons land met Cedric Desimpel en de 9-jarige Zangersheide-ruin Carte d’Or Z (Chellsini Z) uit de fokkerij van Tom Camerlynck. Desimpel en Carte d’Or Z finishten in 57.02 seconden en hadden daarmee dus ook een plaatsje op het podium te pakken.

Verder was er voor ons land ook nog een 4de plaats voor Yana Jansegers met Capri 100 (Comme Il Faut), een 6de plaats voor Jelle Sappin met Hanaika (Echo van ’t Spieveld), een 9de plaats voor Aubri Noyez met Idle Boy VL (Glasgow van ’t Merelsnest), een 11de plaats voor Mathieu Bourdeaud’Hui met Quint Vd Bisschop (Heavy Metal) en een 12de plaats voor Camille Biebuyck met Joline de Fremis (Boyfriend du Seigneur).