Laure Tijskens schittert in de CSIP Grand Prix!
20/11/2022 12:33

Op het internationale jeugdconcours van het Sentower Park in Opglabbeek mochten we ons gisterenavond reeds opmaken voor de eerste Grand Prix van het weekend. Het waren de ponyruiters die als eerste hun Grand Prix mochten afwerken over een hoogte van 1.30m en daarin kwamen ook weer heel wat landgenoten aan de start. Een van hen was Belgisch Kampioene Laure Tijskens met haar 13-jarige vosruin Navayo (Jerome van de Vondelhoeve). Ze wist in de basisomloop voor een mooie foutloze ronde te zorgden en zo waren ze een van de 8 combinaties die een ticket voor de barrage wisten te bemachtigen. In die barrage kwam Tijskens als allerlaatste opnieuw in de ring en opnieuw slaagde ze erin de 0 op het scorebord te houden. Ze klokte echter af in 34.19 seconden en daarmee verzekerde ze zich van de 2de plaats in het klassement.

Ze overwinning moeste ze echter laten aan de Britse amazone Noora Von Bülow met de 16-jarige Elando van de Roshoeve (Rebus G). Von Bülow had in deze barrage een tijd van 33.93 seconden weten neer te zetten en daarmee mocht ze hier de hoofdprijs in ontvangst nemen. De Ierse Annie Boland was hier dan weer goed voor de 3de plaats in het klassement. Zij loodste de 12-jarige ruin Jimtown (Jacorde) naar de mee tin 34.58 seconden.

Verder was er in deze GP nog een 10de plaats voor Robin Vermeir met Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot).