Leonie Peeters leidt integraal Belgisch podium in Silver Tour GP van Oliva
04/11/2023 17:26
04/11/2023 17:27

Op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva in Spanje waren ze vandaag toe aan de eerste Grand Prix van het weekend met de 1.40m hoge Silver Tour Grand Prix. Die werd volledig gedomineerd door onze landgenoten met kop amazone Leonie Peeters en de 11-jarige SBS-merrie Godlike van de Kapel (Balthazar Vp Wisbecq) van fokker Joris Van Den Bergh. Peeters en Godlike van de Kapel waren een van de 17 combinaties die foutloos bleven in de basisomloop en zo wisten door te stoten naar de barrage. Daarin hielden ze opnieuw alle balken in de lepels en met een finishtijd van 43.37 seconden stonden ze op kop van een integraal Belgisch podium.

De 2de plaats op dat Belgische podium was weggelegd voor Vincent Lambrecht, die gisteren nog de kwalificatie voor de Grote Prijs wist te winnen. Lambrecht was opnieuw vergezeld van de 14-jarige ruin Varennes du Breuil (Jarnac) en wist vandaag een tijd van 43.58 seconden op het scorebord te brengen. Amazone Patricia Guery vervolledigde het GP-podium dan weer op de 3de plaats. De partner van Jérôme snelde in het zadel van de 8-jarige ruin Kartouche (For Pleasure) naar de eindmeet in 46.15 seconden.

Verderop in het klassement was er voor ons land ook nog een 6de plaats voor Frédéric Vernaet met Olleke Bolleke Jw Vd Moerhoeve (Kannan), een 9de plaats voor Jérôme Guery met Haquinsa (Sandro Boy), een 13de plaats voor Andres Vereecke met Coconut Van Paemel Z (Cicero Z) en tenslotte een 16de plaats voor Karel Cox met Pegasus Blue van het Grenske (Zirocco Blue VDL).