Stephex Horse Trucks

Kris Van Loo
30/07/2017 19:38
2 min
paardenfotograaf.be

LRV wint twee gouden medailles op EK

In de afsluitende jumping werd het uiteindelijk nog spannend, maar na het Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters in Tongeren is België en LRV twee Europese kampioenen rijker. België wint het landenklassement en Wouter De Cleene (LRV Minderhout) en Alaric de Lauzelle winnen de individuele Europese titel.

“Alles begint met een droom opende mede-organisator Chretien Hansen de aankondigende persconferentie. “Een prachtige organisatie met een prachtige cross-omloop en duizenden bezoekers op zaterdag en zondag maakten er al een onvergetelijk evenement van. De twee titels hebben de droom overtroffen.”

België hield zijn koppositie na de groepsdressuur, de individuele dressuur en de cross-country, ook vast bij het springen, al werd het nog even spannend. Het Belgisch team wint voor de sterke Britten en heel sterk springende Nederlanders.

In het individuele klassement wint Wouter De Cleene Europees goud. De tweede plaats gaat naar de Duitse amazone Marie-Sophie Arnold met Remember Me. De Britse amazone Indiana Limpus pakt brons met Bronze Dandylion. Bart Hermans (LRV Genk) pakt een zesde plaats met Gorki van de Perdjeshoeve en Raf Steegmans (LRV Genk) reed naar een achtste plaats in het individueel kamppioenschap.

Een bijzonder gelukkige chef d’equipe Herman Arnauts kan heel fier terugkijken naar de prestaties van zijn team en ruiters en amazone. Hij bedankt niet alleen de ruiters, ook het hele begeleidingsteam, de lesgevers, de leiding van LRV, de duizenden supporters, de organisatie en al wie heeft bijgedragen aan het succes van het Belgisch team en de organisatie van dit EK. “Dit traject is anderhalf jaar geleden gestart, er is door alle combinaties, ook diegenen die de selectie net niet haalden heel hard gewerkt en iedereen heeft bijgeleerd of iets opgestoken. Dat we hier kunnen winnen en individueel goud halen en dan ook nog de plaatsen 6 en 8 pakken is fantastisch. Dit gaan we nooit meer vergeten! Fantastisch!”

Wouter De Cleene reed met Alaric een heel sterk kampioenschap. Zijn voorbereiding op dit kampioenschap was dan ook quasi perfect. “We hebben niets aan het toeval overgelaten in de voorbereiding; Daar moet ik heel veel mensen uit mijn familie en omgeving heel dankbaar voor zijn. Deze titel is ook een bekroning voor hen.” Lacht de Wouter vooraleer het feest in de tent losbarst.

bron: LRV - Kris Van Steen

Recent nieuws van deze redactie

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap