Van den Bulck Peter
14/05/2009 09:12
18/03/2023 08:00
2 min
paardenfotograaf.be

Nieuwe kledij Lamicell voor Belgian Equestrian Team.

Op een persconferentie in de Country Riding Club in Overijse werd woensdagnamiddag de nieuwe kledij van Lamicell voor de leden van de Belgische ruitersport teams aan de pers voorgesteld... Secretaris-generaal van de K.B.R.S.F. Ingmar De Vos en Alex Tsou (foto links), manager R&G Equipments ondertekenden het contract waarbij in totaal zo"n 500 ruiters die dit jaar in landenwedstrijden uitkomen door Lamicell voorzien zullen worden van vrijetijdskledij. Het aantal ruiters is hoog omdat het over 9 disciplines gaat (jumping, eventing, dressuur, endurance, mennen, horse-ball, reining, para-equestrian en voltige) in 6 leeftijdscategorieën (pony"s, children, juniors, young riders, seniors en veteranen).

Doelstellingen 2009
Verantwoordelijken van de drie olympische disciplines lichtten de doelstellingen voor het seizoen 2009 toe. Voor de springruiters verklaarde Eugène Mathy dat er twee prioriteiten zijn : een plaats in de Meydan league handhaven en het EK in Windsor. Het aantal goede ruiters is groot genoeg maar het komt erop aan de toppaarden te hebben en te behouden.
Anne Van Neste-d"Ieteren was verheugd te melden dat er dit jaar voor het eerst sinds begin jaren "90 een ploeg is uitgenodigd op het CDIO Aken, wat meteen een eerste belangrijke doelstelling is. Daarna wordt voor de dressuur natuurlijk ook uitgekeken naar het EK in Windsor waar eveneens een ploeg zal starten.
Martine Eggerickx verklaarde dat de eventers volledig op schema liggen. De ploeg, met zowel jonge als ervaren combinaties, presteerde uitstekend in Fontainebleau, de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen, waar trouwens ook het EK zal verreden worden. Karin Donckers bevestigde haar kwaliteit met een zevende plaats in Badminton vorig weekend. De ruiters kiezen hun eigen wedstrijden dit seizoen en er zijn voldoende combinaties die de selectienorm gehaald hebben voor deelname aan het EK.

Niet Olympische disciplines
Voor endurance, mennen en reining zijn dit jaar extra budgetten vrijgemaakt om tussen te komen in de onkosten van de deelnemers aan de respectievelijke EK"s.

Internationale Kampioenschappen in België
Met de Europese Kampioenschappen pony"s (dressuur, springen en eventing) in Moorsele en het Europees Kampioenschap eventing voor juniors en young riders in Waregem neemt België dit jaar een belangrijke plaats in op de internationale kalender voor de jeugd.

FEI Alltech World Equestrian Games Kentucky
Ingmar De Vos blikte even vooruit op de FEI Alltech World Equestrian Games in 2010 die financieel een zware dobber zullen zijn. De kosten om in alle disciplines een volledige delegatie te sturen zou ongeveer op 1 miljoen Euro komen. Voor de dressuur-, spring- en eventingruiters is het een noodzakelijke wedstrijd want in Kentucky moet waarschijnlijk de selectie voor de Olympische Spelen in Londen behaald worden. Natuurlijk moeten ook de ruiters van de andere niet olympische disciplines, indien zij voldoende niveau hebben, een kans krijgen om deel te nemen. De K.B.R.S.F. werkt nu al volop aan het verzamelen van de nodige fondsen en hoopt op de steun van o.a. het BOIC, Bloso en Adeps. (Bron: KBRSF)

Voor alle andere foto"s klik hier


Recent nieuws van deze redactie

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap