Pieter Devos schittert in hoofdrubriek van Parijs
16/03/2024 08:36
16/03/2024 08:38
Team Pieter Devos

De 15-jarige BWP-merrie Jade vd Bisschop is helemaal terug op het allerhoogste niveau! Vorige week maakte het fokproduct van Tom De Craene van Stal den Bisschop samen met Pieter Devos al haar comeback tijdens The Dutch Masters – Indoor Brabant en gisterenavond volgde in de Franse hoofdstad ook een eerste topklassering. Op het exclusieve concours van Saut Hermés in Le Grand Palais Éphémère in Parijs sprong het duo namelijk naar een plekje op het podium tijdens de 1.50m hoofdrubriek. In een rubriek tegen de klok wisten Devos en Jade de finish te halen in 62.39 seconden en met deze prestatie verzekerden ze zich van de 2de plaats in het klassement!

De winst moest Devos echter laten aan de Letse ruiter Kristaps Neretnieks met de 10-jarige merrie Quintes (Quinton). Die wist na een foutloze ronde de klok te stoppen in 60.85 seconden en zo een Belgische overwinning te voorkomen. Het brons ging naar de Zweedse amazone Petronella Andersson, die al jaren deel uitmaakt van het team van de Stephex Stables. Andersson was vergezeld van de 14-jarige Zangersheide-merrie Cassina Z (Casado Van ’t Gelutt Z) van fokker Paul Buckinx, die ze naar de meet wist te loodsen in 62.52 seconden.

Naast Pieter Devos was ook Rik Hemeryck een van de prijswinnaars tijdens deze afsluiter van de dag. Ook hij hield het keurig foutloos met de 11-jarige hengst Navarro van het Eelshof (Jappelloup v/h Dauwhof), wat resulteerde in een 9de plaats in het klassement.