Thibault Philippaerts laat opnieuw van zich horen in Oliva
23/02/2024 21:07
2 min

Voor de tweede dag op rij heeft onze landgenoot Thibault Philippaerts een podiumplaats weten te veroveren op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva. Nadat hij gisteren met zijn hengst Obama de la Liniere (Marius Claudius) al een 2de plaats wist te verzekeren tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef sprong hij vanmorgen naar een 3de plaats tijdens de 1.40m hoge qualifier voor de Silver Tour Grand Prix. In het zadel van de 9-jarige merrie Crystal Claire (Cristallo I) snelde de zoon van Ludo Philippaerts naar de meet in 62.81 seconden en daarmee had hij dus weer een plekje op het podium te pakken.

Winst was er voor de Fransman Nicola Delmotte en dit met de eveneens 9-jarige ruin Kalippo van de Wolfsakker (Denzel van ’t Meulenhof). Delmotte wist na een foutloze ronde de klok te stoppen in 59.70 seconden en zo was hij de enige combinatie die erin slaagde om de chrono onder de 60 seconden te houden. Delmotte was met zijn prestatie een kleine seconde sneller dan de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli, die hier goed was voor de 2de plaats in het klassement. Modolo Zanotelli rekende op de 8-jarige hengst For Friendship VDL (For Pleasure), die hij naar de meet wist te loodsen in 60.58 seconden.

En ook verderop in het klassement kwamen de Belgische combinaties opnieuw sterk naar voor. Zo was er nog een 5de plaats voor Anthony Philippaerts met Quite Cool Dorperheide (H&M Chilli Willi), een 7de plaats voor Jérôme Guery met Haquinsa (Sandro Boy), een 11de plaats voor Ludo Philippaerts met Nobel van de Vrombautshoeve Z (Nabab de Rêve), een 16de plaats voor Vincent Lambrecht met Lady O (Carrera VDL), een 22ste plaats voor Bertrand Genin met Pierrot en een 23ste plaats voor Juliette Buyse met Jashar van de Heikenshoeve (Echo van het Neerenbosch).