Virginie Thonon wint overtuigend de CSI3* GP van Oliva!
Rob Tijskens
19/02/2024 07:54
19/02/2024 07:55
3 min
Mediterranean Equestrian Tour - Hervé Bonnaud

Virginie Thonon wint overtuigend de CSI3* GP van Oliva!

Voor de tweede week op rij heeft de CSI3* GP van het Spaanse Oliva een Belgische overwinning opgeleverd! Een week na de overwinning van Constant van Paesschen was het gisteren amazone Virginie Thonon die naar GP-winst sprong op de Mediterranean Equestrian Tour. Thonon zadelde de 9-jarige BWP-ruin Pecorino de la Liniere (Bamako de Muze) uit de fokkerij van Jeroen Lissens en na een foutloze basisomloop behoorden ze tot de 6 combinaties die wisten door te stoten naar de barrage. Opnieuw slaagde ze erin om voor een feilloze prestatie te zorgen en met een finishtijd van 35.22 seconden had ze maar liefst ruim 4 volle seconden voorsprong op de concurrentie.

Virginie Thonon: “"De parcoursbouwer had een zeer delicaat parcours gebouwd. Het was niet de hoogste proef, maar het stond wel heel technisch. We zaten met z’n zessen de barrage  en mijn vriend Manu zei tegen mij: ‘Virginie, je moet ervoor gaan, je moet winnen’. Ik heb het geprobeerd, en Pecorino en ik hadden geluk! Voordat ik de ring betrad, dacht ik dat we in het ergste geval zesde zouden worden, dus ik zal het moeten proberen.”

“Fabien Schreiber kocht hem toen hij zes was. Destijds reed ik niet voor Fabien, maar ik heb hem altijd geholpen als hij geen ruiters had. Ik ben twee en een half jaar geleden begonnen met het rijden van Pecorino en we hebben afgesproken dat ik Pecorino alleen op concours rijd en dat zij hem thuis rijden. Hij is pas negen, maar heeft al twee driesterren Grand Prix-rubrieken gesprongen. Hij is super krachtig, heel voorzichtig – hij is geweldig.”

Het zilver in deze afsluiter van het weekend ging naar Canada en meer bepaald naar amazone Lea Rucker. Die zat in het zadel van de 10-jarige merrie Macarena 42 (Monte Bellini) en met een finishtijd van 39.41 seconden wist ze het dichtst bij Thonon in de buurt te komen. De Noorse amazone Oda Charlotte Lyngvaer zorgde voor een integraal vrouwelijk podium door de 3de plaats voor haar rekening te nemen. Zij stuurde de 10-jarige merrie Carabella vd Neyen Z (Carrera VDL) van fokker Yves Claes naar de meet in 39.50 seconden.

Verder was er tijdens deze GP ook nog een 6de plaats voor Tatiana Troiani met Che de Kezeg Z (London) en een 8ste plaats voor Karel Cox met Viva La Vida Z (Vigo d’Arsouilles).

Longines Rankingproef

Gisterenochtend stond er in Oliva voor de ruiters en amazones van de CSI3* competitie ook nog een 1.45m hoge Longines Rankingproef op het programma en ook daarin waren onze landgenoten opnieuw op de afspraak. Zo was er bijvoorbeeld een podiumplaats voor Constant van Paesschen en zijn 10-jarige Zangersheide-merrie Kannavara Z (Kannan) van fokker Dave Blyau en met wie van Paesschen dus vorige week nog de GP wist te winnen. Zowel in fase 1 als in fase 2 zorgden van Paesschen en Kannavara Z voor een foutloze ronde en hun finishtijd van 30.20 seconden was goed voor de 2de plaats in het klassement.

De winst ging hier naar de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met de eveneens 10-jarige ruin Zy-Zento (Zento). Zij wisten na een foutloze ronde de klok te stoppen in 30.01 seconden en wisten zo van Paesschen en Kannavara Z van een nieuwe overwinning te houden. De 3de plaats in deze ochtendrubriek ging naar de Française Charlotte Leoni. Die stuurde de 15-jarige merrie Venezia d’Elke (Toulon) naar de meet in 30.41 seconden en had zo dus ook een plekje op het podium te pakken.

Vincent Lambrecht werd hier nog 4de met Catwalk Harry (Verdi TN), Jérôme Guery 6de met Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d’Ick) en Evelyne Putters 7de met Eye of the Tiger (Carambole).

In beeld

Recent nieuws van deze redactie

Stephex Horse Trucks

Voorbije evenementen

CSI2* San Juan Capistrano CA 02/04 - 07/04

CSI2* Oliva 02/04 - 07/04

CSI4* Arezzo 02/04 - 07/04

CSI2* Cluny 03/04 - 07/04

CSI2* Peelbergen 03/04 - 06/04

CSI2* Bonheiden 03/04 - 07/04

CSI2* St Tropez - Gassin 03/04 - 07/04

CSI5*/CSI2* LGCT Miami Beach 03/04 - 07/04

CSI3* Gorla Minore 03/04 - 07/04

Laatste Haverklap