Yves Vanderhasselt wint in de STX Cyclus voor de 7-jarige paarden
30/05/2023 08:43
30/05/2023 15:08
2 min

De manche van de STX Cyclus voor jonge paarden in Halkin Stables in Vosselaere is afgelopen zondag een succes geworden voor Yves Vanderhasselt. Nadat hij al eerder op de dag al een 3de plaats wist te verzekeren bij de 6-jarige paarden werd hij de eindlaureaat bij de 7-jarige paarden. Dit deed hij met de Zangersheide merrie Fee vh Vondelveld Z, een dochter van For Pleasure en Andiamo Z die gefokt werd door Thierry Vis en Myriam Billens. Vanderhasselt en Fee vh Vondelveld Z wisten in de 2de fase de klok te stoppen in 27.84 seconden en hadden zo na hun 4de plaats in Meerdonk en hun 6de plaats in Gesves nu toch een overwinning te pakken.

Pascal Van Laethem volgde na Vanderhasselt op de 2de plaats in het klassement en dit met de SBS-merrie Kaliopee Du Saint-Chene (Vigo d’Arsouilles x Ugano Sitte) van fokker Thierry Quinet. Die finishte in de 2de fase in 28.28 seconden en kwam zo een kleine halve seconde tekort om Vanderhasselt van de troon te stoten. Wim Vinckx vervolledigde het podium op de 3de plaats met de Zangesheide-merrie Uri van de Kattevennen Z (Uricas vd Kattevennen x Canturo – F: BVBA Spronken), met wie hij zowel in Meerdonk als in Gesves de manche wist te winnen. Zij klokten af in 29.06 seconden en hadden zo dus opnieuw een plaatsje op het podium te pakken.

Frederik Wuytack met Quinta Van ’t Klavertje Vier (Mosito Van T Hellehof x Nabab de Rêve – F: Jo Bosman en Christel Van Duyse) en Rik Heylen met Lentedame (Glasgow-W Van ’t Merelsnest x Calvados – F: Familie De Jong) waren de andere combinaties die we terugzagen in de top 5 van het klassement.