Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/02/2021 16:06 - Algemeen

Nieuwe robot CT-scanner bij Equitom!

Op vrijdag 25 juni 2021 neemt paardenkliniek Equitom in Lummen een gloednieuwe robotische CT-scanner in dienst. Deze erg futuristisch uitziende robot stelt de artsen in staat CT-beelden te maken van het rechtstaande paard. De techniek is zo vernieuwend dat ze zelfs bij de mens nog niet wordt gebruikt.

 

Dankzij dit uniek apparaat kan dus een CT-scan gemaakt worden terwijl het paard gewoon recht staat en wordt bijgevolg een algemene narcose vermeden. Daarenboven is deze robot uitermate krachtig en snel. De ruimte waar de robot werd geïnstalleerd, is bijkomend ingericht als operatiezaal zodat bepaalde operatieve ingrepen vanaf nu met een zeer hoge precisie onder controle van deze robot kunnen worden uitgevoerd. Het gebruik van de robotische CT-scanner om operatieve ingrepen te sturen is trouwens uniek in de wereld en zet de Lummense Paardenkliniek weerom op de wereldkaart !

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions